Classic tomatensoep met kaasbrood

IMG_7509 copy

Iedereen zou een goed receptje voor tomatensoep in zijn repertoire moeten hebben. Heb jij dat nog niet? Dan ben je vandaag bij Kokerellen aan het goede adres! Niet alleen is deze soep heerlijk lekker en hartverwarmend op een grauwe herfstdag, hij is ook nog eens erg gemakkelijk om te maken & je hebt er alleen ingrediënten voor nodig die je al in je voorraadkast hebt liggen. Ideaal als je geen stap de deur uit wil zetten dus. ;)

Een goed soepje smaakt bij mij altijd, maar nu de dagen korter worden heb ik steeds meer nood aan een kommetje dampende soep als ik thuis kom van werk. Niet alleen is soep gezond omdat het boordevol groenten zit (altijd een plus om je groenten meteen binnen te hebben), je gaat er ook je eerste hongertje mee te lijf waardoor je rustig nog wat kan klussen of aan het avondeten kan beginnen.

Ik vind tomatensoep met verse tomaten ook heel lekker, maar deze soep smaakt echt traditioneel en diep naar tomaten met een heerlijke Italiaanse smaak. Een paar blikken met tomatenblokjes heb ik trouwens altijd wel in huis, dus wanneer ik maar zin heb kan ik deze soep snel in een pot klaarmaken. Een half uurtje sudderen en klaar is kees. Mijn geheime ingrediënt is op het einde 2 eetlepels balsamico azijn toevoegen voor een friszure toets. Maak er een lekker kaasbroodje bij en het avondeten staat klaar!

Classic tomatensoep met kaasbrood

No ratings yet
Porties 4 kommen

Ingrediënten
  

Voor de soep

  • 4 blikken tomatenblokjes
  • 1 grote ui*
  • 3 teentjes look*
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 bouillonblokjes groenten/rund
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 el balsamico azijn

Voor het kaasbrood

  • 1 dikke boterham
  • 1 lapje kaas of een handjevol gemalen kaas

Instructies
 

  • Voor de soep:
  • Snij de ui grof en fruit aan in een grote pot met wat olie tot hij glazig ziet (5 min).
  • Snij de look grof en voeg samen met de Italiaanse kruiden toe aan de ui. Bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, bouillon, suiker en 0,5 liter water toe aan de ui. Laat een half uurtje sudderen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender.
  • Voeg de azijn toe en laat eventueel nog wat doorkoken om de soep wat dikker te maken.
  • Voor het kaasbroodje:
  • Verwarm de oven met bovengril voor op 200°C.
  • Beleg de boterham met de kaas (en eventueel Italiaanse kruiden voor een extra touch) en zet onder de gril boven in de oven. Bak tot goudbruin, hou in de gaten want dit kan snel gaan!

Notities

** Heb je deze niet in huis, kan je ook voor een 100% voorraadkast soep gaan met een eetlepel uipoeder en een theelepel lookpoeder.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Classic tomatensoep met kaasbrood

No ratings yet
Porties 4 kommen dampende soep

Ingrediënten
  

Voor de tomatensoep

  • 4 blikken tomatenblokjes
  • 1 grote ui of 2/3 kleinere*
  • 3 teentjes look*
  • 2 blokjes groenten- of runderbouillon
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden ik gebruik een mengeling van wat ik in huis heb: basilicum, oregano, rozemarijn en tijm
  • 2 el balsamico azijn

Voor de kaasboterham:

  • 1 dikke plak brood
  • Een lapje kaas of een handjevol gemalen kaas

Instructies
 

Voor de tomatensoep:

  • Snij de ui grof en verhit met wat olie in een pan op middelhoog vuur. Stoof de ui voor 5 minuten tot deze glazig wordt.
  • Snij de look grof en voeg toe aan de ui samen met de Italiaanse kruiden. Bak 30 seconden mee.
  • Doe de tomatenblokjes en bouillon bij de ui. Voeg ook een halve liter kokend water toe.
  • Laat sudderen voor een klein half uurtje.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender.
  • Voeg de balsamico azijn toe en roer goed door.
  • Kook de soep nog even door tot de gewenste dikte.

Voor de kaasboterham:

  • Verwarm de oven met bovengril op 200°C.
  • Beleg de boterham met de kaas en leg onder de gril tot goudbruin. Dit kan snel gaan dus hou in de gaten! Voeg eventueel wat Italiaanse kruiden toe voor een extra touch.

Notities

* Om het een 100% voorraadsoep te maken en snijvrij, kan je deze twee vervangen door de gedroogde kruidenvarianten. Een eetlepel uipoeder en een theelepel lookpoeder volstaan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!

IMG_7502 copy

 Volg je Kokerellen al?

Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest



13 gedachten over “Classic tomatensoep met kaasbrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.