Supersnelle tortellini soep

Het is nog steeds koud, dus naar mijn (bescheiden) mening nog steeds SOEPWEER! Oh ja, ik ben een échte soepboer. Je kan mij dan ook altijd blij maken met een stomende kommetje gepureerde groenten. Maar een specialleke kan ik af en toe ook wel waarderen, zeker als het zo’n gemakkelijk soepje is als deze van vandaag. Smaakvol, vullend, met verschillende texturen en oh zo lekker! Dit maaltijdsoepje heeft het allemaal.

Vroeger kreeg ik mij mijn oma altijd de lekkerste soepen voorgeschoteld. Een homemade bouillon, veel soepvlees, balletjes en een flinke dosis vermicelli of rijst om de soep wat meer vullend te maken. Héérlijk vond ik dat! Zelf kies ik meestal voor de gemakkelijkere soepen (bouillonblokje + grof gesneden groenten + water = soep in minder dan 30 minuten), maar toen ik een gelijkaardig soepje op Pinterest voorbij zag komen moest ik het uitproberen.

Soep op zich is voor mij meestal niet vullend genoeg als lunch, dus ik eet er dan een boterham of iets dergelijks bij. Dat is bij deze soep niet nodig. Het is dan ook de perfecte maaltijdsoep zoals ze dat noemen. Fijngesneden jonge worteltjes, diepvrieserwtjes en een heleboel spinazie zorgen voor een vitaminebom, de pasta zorgt dan weer voor de smaak en de jummyness natuurlijk. Dit is er eentje die bij mij nog vaak op de menu gaat verschijnen.

Soep (ikea)

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

 • 200g baby spinazie
 • 4 wortelen
 • 200g diepvrieserwtjes
 • 1 pak tortellini
 • 1 bouillonblokje

Werkwijze

 1. Schil en snij de wortelen in kleine rondjes.
 2. Doe in een grote soeppot en bak aan voor een paar minuutjes met wat olie.
 3. Doe de erwtjes erbij samen met het bouillonblokje en 1,5l water.
 4. Kook voor 10 minuten tot de groenten gaar zijn en voeg de tortellini toe.
 5. Kook volgens instructies (bij mij was dit maar 3 minuten) en draai het vuur uit.
 6. Voeg de spinazie toe en roer goed door. Kruid eventueel af met peper en zout.

Smakelijk!

You may also like10 thoughts on “Supersnelle tortellini soep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *