Thaise pompoensoep

Soep smaakt mij altijd. Ik ben een echt soepmens, ik zou het elke dag kunnen eten! Maar natuurlijk niet elke dag dezelfde saaie groentensoep. Oké, misschien als er balletjes in zitten. Als echte soepeter heb ik al heel wat soepen uitgetest. Soep is alvast een van de gemakkelijkste gerechten om te maken, maar het is toch een uitdaging om niet in routine te vervallen. Laat ik je vertellen, deze Thaise pompoensoep is alles behalve routine!

Pompoensoep reken ik sowieso al bij de top drie van favoriete soepen. Heerlijk smeuïg, creamy en een tikkeltje zoet.  Iets minder leuk vind ik het snijden van een pompoen. De stukken vliegen door de keuken terwijl ik met heel mijn gewicht boven het mes in de pompoen hang. Gelukkig heb ik een methode gevonden die haast geen enkele snijkunst vraagt! Kijk hiervoor zeker eens op mijn How-to: pompoen roosteren.

Over naar het recept voor deze overheerlijke soep! Zoals jullie ondertussen van mij gewend zijn, heb je maar een handvol ingrediënten nodig en is dit receptje zo klaar. Ik gebruikte in deze versie milde rode currypasta (om mijn vriend toch niet te veel van zijn sokken te blazen), maar je kan zo pikant gaan als je zelf wil. De toevoeging van de kokosmelk zorgt er dan weer voor dat de soep proeft alsof ze voor de helft uit room bestaat, heerlijk zacht maar toch gezond! Dit is zoals altijd een basis-recept waar je opnieuw je eigen gang mee kan gaan. Ik voegde bijvoorbeeld al eens stukjes kip en ringetjes lente-ui toe aan de soep, om het meer een complete maaltijd te maken. Laat me weten wat jij nog aan deze soep zou toevoegen of zou aanpassen? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie! :)

Thaise pompoensoep

Ingrediënten

 • 1 pompoen (de mijne was ongeveer 3kg)
 • 2 eetlepels rode Thaise currypasta
 • 1 blik kokosmelk
 • olijfolie
 • water

Werkwijze

  Als je je pompoen in blokjes snijdt en kookt:
 1. Snij je pompoen in gelijke stukken* en doe ze in een grote soeppot samen met wat olie. Omdat je de pompoen kookt, kan het lekker zijn om op voorhand een uitje te stoven in de pot voor een betere basis aan smaak.
 2. Voeg de currypasta toe en bak deze 2 minuten mee (al roerend als je pot niet helemaal vol zit).
 3. Vul de soeppot tot net boven de pompoen met kokend water, alle stukjes moeten net onder staan.
 4. Laat de soep pruttelen op een klein vuur tot de stukjes volledig gaar zijn. Prik er met een vork in voor de ultieme gaarheidstest.
 5. Pureer de soep met een staafmixer of blender.
 6. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
 7. Als je je pompoen op voorhand in de oven gaart:
 8. Schep de pompoen met een lepel uit de schil of snijdt in grove stukken*. Doe ze in een grote pot met wat olie.
 9. Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten.
 10. Vul de pot met water tot net alle pompoen onder staat.
 11. Pureer de soep met een staafmixer of blender.
 12. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.

Notes

* Je kan de schil van een pompoen gemakkelijk mee opeten. Zeker omdat je de soep pureert zal je hier niets van proeven.

Smakelijk!8 gedachten over “Thaise pompoensoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *