5 van 1 beoordeling

Amandelkoekjes

Niets zo zalig om na een lange dag thuis te komen en te genieten van een heerlijk zelfgebakken koekje, vind je niet? Ik alvast wel! Of die brooddoos open doen met een dessertje op het einde. I love it! Toen ik nog een klein Kokerellentje was bakte ik veelvuldig taartje en koekje met mijn oma. Altijd samen de keuken op stelten zetten. De boter, bloem, eieren en suiker vlogen in het rond.

amandel koekjes glutenvrij 3

Zoetstoffen.eu, het online informatiecentrum over zoetstoffen die misverstanden over zoetstoffen uit de wereld wil helpen en ze meer toegankelijk wil maken, daagde me uit om een aantal recepten uit te werken die me aan mijn grootmoeders keuken deden denken. Ik kon meteen een hele lijst bedenken. En hoewel ik vroeger geen ene moer gaf om een calorietje meer of minder, denk ik vandaag al wat meer na over wat er in mijn mond gaat. Zeker wat suiker betreft. Ik kreeg dan ook de uitdaging om deze recepten te ontwikkelen mét zoetstoffen maar zonder traditionele suiker. Deze amandelkoekjes zijn dan ook het resultaat!

Niet alleen ontwikkelde ik recepten, we maakten er samen ook recept video’s van. Kokerellen TV y’all! ;) Hierboven zien jullie dan ook de eerste recept video waarin ik uitleg hoe je deze gemakkelijke amandelkoekjes kan maken met maar 4 ingrediënten. Probeer ze zeker eens uit. Dan zal je zien dat het gebruiken van zoetstoffen écht niet wil zeggen dat je aan smaak of zoetigheid moet inboeten, want deze koekjes zijn overheerlijk!

Amandelkoekjes

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
15 koekjes

Ingrediënten

  • 200 g amandelmeel
  • 75g sucralose kristalkorrel (175g suiker)
  • 2 eiwitten
  • 100 g geschaafde amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng het amandelmeel met de korrel en de eiwitten in een kom tot een egaal mengsel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol kleine balletjes van het deeg. Maak tussendoor af en toe je handen nat, dan kleeft het deeg minder.
  • Rol de balletjes door de geschaafde amandelen en leg ze naast elkaar op de bakplaat.
  • Bak ze goudbruin, ongeveer 8 – 10 minuten. Laat ze volledig afkoelen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!
amandel koekjes glutenvrij

Smakelijk!

Kan je maar niet genoeg krijgen van koekjes? Maak dan ook eens deze heerlijk frisse citroenkoeken, gemakkelijke cookie dough balletjes of deze gezonde gevulde koeken.

Nog goesting?

Hapjes
00:30

Gezonde wortel koekjes

Dessert
00:30

Pindakaas brownies (zonder suiker)

Dessert
00:45

Twix koekjes

Koekjes
00:25

Confituurkoekjes

Koekjes
00:35

Pindakaaskoekjes

Dessert
00:30

Gebakken donuts met frambozen frosting (zonder suiker)

Dessert
00:55

Citroen cheesecake met frambozen

Koekjes
01:35

Speculaaskoekjes (suikervrij)