Nog geen beoordelingen

Witte chocoladekoekjes met veenbessen

De zomer is al best wisselvallig geweest & als je humeur daarop is afgesteld (zoals bij mij vaak het geval is) dan zou ik je aanraden om deze koekjes eens te bakken op een dag waarop de regen met bakken uit de lucht valt! Waarom? Deze koekjes zijn THA BOMB & als je hier niet vrolijker van wordt, dan gaat niets je helpen vrees ik. ;)

Zoals gezegd zijn deze koekjes het perfecte comfort food. Lekker groot in omvang, mooi om naar te kijken maar vooral lekker crunchy aan de kantjes maar heerlijk smeuïg en zacht aan de binnenkant. Precies waar ik het meest van hou! De truc? Voeg wat maïzena toe aan het koekjesdeeg en je krijgt een zachtere textuur waar je dol op zal zijn.

Cookies met witte chocolade en veenbessen-3 2

En kende je de combinatie van chocolade en gedroogde vruchten nog niet, dan is dit nu de uitgelezen moment om het eens een kans te geven. Bak ze in 1 keer of vries een deel in voor later dat wanneer je onverwacht bezoek krijgt, je in no time deze heerlijke versnaperingen kunt aanbieden.

Witte chocoladekoekjes met veenbessen

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
12 giga cookies

Ingrediënten

  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 225 g bloem
  • 100 g witte suiker
  • 100 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 100 g gedroogde veenbessen ik gebruikte die van Bonner
  • 100 g witte chocolade
  • 1 tl bicarbonaat

Instructies

  • Doe de boter samen met de suikers in een kom en meng tot een luchtig geheel voor enkele minuten.
  • Voeg het ei toe (als je nog vanille hebt staan, zou er ook lekker bij zijn).
  • Doe nu de bloem en bicarbonaat bij het deeg en meng tot er een bal vormt en niet verder.
  • Snij de witte chocolade in kleine stukjes en doe ze samen met de veenbessen bij het deeg en meng met een spatel.
  • Bekleed een schaal of bord met bakpapier en als je een ijsschep hebt, schep bolletjes deeg op het bakpapier (de kom in zijn geheel in de koelkast kan ook). Bedek met plastiekfolie en zet voor minstens een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg 6 bolletjes deeg verspreid over het papier.
  • Bak voor 12-14 minuten, ze zullen er nog niet volledig klaar uitzien maar ze harden uit als ze afkoelen.
  • Laat eerst afkoelen op de bakplaat en verplaats daarna naar een koelrekje.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Cookies met witte chocolade en veenbessen-3

Nog goesting?

Koekjes
00:20

Amandelkoekjes

Dessert
00:25

Zachte speculaas

Dessert
00:25

Decadente chocolate brownie cookies met maar 5 ingredi...

Koekjes
00:20

M&M koekjes

Koekjes
00:25

Easy peasy brownies

Koekjes
01:35

Speculaaskoekjes (suikervrij)

Koekjes
00:40

Beste klassiek brownie recept ever!

Koekjes
00:35

Blondies met amandel en frambozen (suikervrij)