Chocolate brownie koekjes

Chocolade brownie koekjes. Een hele mond vol, precies zoals deze koekjes. Deze koekjes zijn alles behalve luchtig, krokant en lichtverteerbaar. Wel zijn ze zacht, chewy, een overload aan chocolade en kunnen ze gemakkelijk een maaltijd vervangen. That’s the way we like it. ;)

Deze chocoladekoekjes noem ik brownie koekjes omdat ze niet echt de textuur hebben van een koekje, maar meer dat van een fudgy brownie. Chocolade speelt uiteraard dan ook de hoofdrol in dit recept, veel anders komt er zelfs niet bij kijken! Kies daarom voor een chocolade die je echt heel erg lekker vindt, want de smaak van je koekjes zal hier helemaal door bepaald worden.

Ik heb hier alleen pure chocolade gebruikt, maar ik ben er 100% zeker van dat deze koekjes ook super lekker zouden zijn met stukjes witte of melkchocolade. En het zou er nog prachtig uit zien ook.

Zoals jullie wel weten en je ook wel kan zien, ben ik niet zo voor de perfect ronde afgewerkte koekjes. Ik hou meer van “rustiek”, haha! Of zo noem ik het toch wanneer ik het deeg gewoon met twee lepels verdeel over de bakplaat. Smaak komt eerst, maar ik vind het er zo toch ook wel heel erg leuk uitzien. En dan gelooft iedereen misschien dan eindelijk dat je ze toch zelf gemaakt hebt. ;)

Chocolade brownie koekjes

4.68 van 31 stemmen
Porties: 14 koekjes

Ingrediënten

  • 450 gram pure chocolade
  • 50 gram boter
  • 2 eieren
  • 170 gram lichte bruine suiker
  • 85 gram zelfrijzende bloem*

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C en leg een bakpapier op je bakplaat klaar.
  • Doe 350 gram van de chocolade met de boter in een hittebestendige kom en zet ze voor korte intervallen van 15 seconden in de microgolf. Roer na elke beurt tot de chocolade helemaal gesmolten is. Let op dat de chocolade niet aanbrandt!
  • Klop in een andere kom de eieren los met de suiker voor ongeveer 2 minuten.
  • Doe er het chocolademengsel bij en zet goed onder elkaar.
  • Doe er dan ook de bloem bij en spatel voorzichtig onder elkaar tot het net allemaal 1 deegje vormt.
  • Hak de overige chocolade fijn en spatel de chocoladestukjes onder het deeg. Is het deeg wat te lopend, ze het dan voor een kwartiertje in de koelkast.
  • Verdeel het deeg over de bakplaat met twee eetlepels en laat genoeg plaats tussen de koekjes. Ik bak er meestal 6 tegelijk.
  • Bak de koekjes voor ongeveer 11 minuten in de oven. Als je scheurtjes ziet aan de bovenkant zijn ze klaar!

Notities

*Heb je enkel tarwebloem? Dat kan ook! Doe er dan gewoon een halve theelepel bakpoeder bij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je er van vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer dessertinspiratie? Geen probleem, I’ve got you! Op de dessertpagina vind je tientallen inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.



51 gedachten over “Chocolate brownie koekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept