4.50 van 8 beoordelingen

Feestelijke confetti koekjes

Confetti koekjes. Ze zijn feestelijk, poepsimpel om te maken en echt iedereen is er dol op! Deze koekjes maak je in één kom zonder veel werk. Dankzij de leuke eetbare confetti worden ze meteen een stuk feestelijker. Ik maakte ze afgelopen weekend voor het verjaardagsfeestje van mijn dochter. Het zal je vast niet verbazen dat de koekjes echt in no time verdwenen waren.

  • Gebruik een eetlepel maïzena in je deeg. De toevoeging van dit ingrediënt zorgt er voor dat je koekjes heerlijk zacht en smaakvol blijven.
  • Bak je koekjes niet te ver. Ga voor lichtbruine randjes maar hou het midden van je koekjes zeker licht. Ze zullen wat onderbakken lijken als ze uit de oven komen maar ik beloof je dat ze daardoor net hun zachte structuur behouden.
  • Probeer de bloem niet te over mixen. Meng de bloem tot je merkt dat alles opgenomen is, maar stop dan meteen. Extra kloppen/mixen zorgt ervoor dat de gluten in de koekjes gaan ontwikkelen en dat zorgt voor taaiere koekjes.
  • Bakt je oven niet helemaal gelijkmatig? Draai je bakplaat halverwege voor een gelijke gering voor al je koekjes.
  • Ik gebruik voor deze koekjes een ijsschep. Super handig en je hoeft niet elk bolletje af te wegen om er zeker van te zijn dat de koekjes dezelfde grootte hebben.
  • Ik weet dat het niet leuk is, maar om het uitspreiden van je koekjes tegen te gaan, zet je het deeg toch best minimaal een uurtje terug in de koelkast. Zo kan het uitharden waardoor de vorm mooier blijft bij het bakken.
confetti koekjes

Zachte confetti koekjes met de handigste keukenhulpjes

Voor deze confetti koekjes gebruik ik vier handige producten van Dr. Oetker die ik standaard in huis heb. Ik gebruik als basis voor mijn baksels klassieke tarwebloem of patisseriebloem en voeg daar Dr. Oetker bakpoeder aan toe. Zo heb ik precies in de hand hoeveel luchtigheid ik toevoeg aan mijn gebak. Nog zo’n vaste waarde is de Dr. Oetker Bourbon vanille suiker, een super handige kleine verpakking die een heerlijke vanille smaak geeft aan deze koekjes.

De koekjes zouden uiteraard geen confetti koekjes zijn zonder wat feestelijke decoratie. Ik maak mezelf het gemakkelijk en gebruik de Dr. Oetker regenboogfantasie confetti in het deeg van mijn koekjes en ik werk elk bolletje voor het de oven ingaat af met nog wat extra confetti. Als finishing touch hou ik het simpel en gebruik ik de kant-en-klare Dr. Oetker gebaksglazuur. Ik legde hem wel geen 10 minuten in warm water zoals de verpakking aanduid, maar deed dat maar een minuutje zodat de gebaksglazuur nog gemakkelijk in dunne lijntjes te spuiten was.

Confetti koekjes

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.50 van 8 beoordelingen
16 grote koekjes

Ingrediënten

  • 120 g boter op kamertemperatuur
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje Dr. Oetker Bourbon vanille suiker
  • 2 eieren
  • 200 g tarwebloem
  • 1/2de theelepel Dr. Oetker bakpoeder
  • 5 gram maïzena
  • 60 g Dr. Oetker regenboogfantasie confetti
  • 1 zakje Dr. Oetker gebaksglazuur

Instructies

  • Doe de boter samen met de suiker en vanille suiker in een kom. Klop met de elektrische mixer of staanmixer zo'n 3-4 minuten tot een lichtere luchtige massa.
  • Voeg een voor een de eieren toe en mix daarna voor 1 minuut tot alles goed is gemengd.
  • Voeg dan de tarwebloem, het bakpoeder en de maïzena toe aan de kom. Zet je mixer op de laagste stand en mix net tot alle droge ingrediënten opgenomen zijn.
  • Voeg 3/4de van de confetti toe en mix onder het deeg. Hou de rest nog even apart. Dek het deeg af en zet het minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schep balletjes van het deeg met een ijsschep of twee lepels en leg ze – met wat ruimte ertussen – op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Verdeel de rest van de confetti over de bovenkant van de koekjes en druk met je vingers wat aan.
  • Zet de koekjes voor 11 – 13 minuten in de oven tot ze lichtjes beginnen te kleuren aan de randjes maar vanbinnen nog wat zacht lijken.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op een koelrek. Leg dan de gebaksglazuur in een kommetje met warm water voor 2 minuten en kneed los. Doe wat van de glazuur in een spuitzak of herbruikbaar plastic zakje en knip het puntje eraf. Decoreer de koekjes met de glazuur naar hartelust. Je kan uiteraard ook gewoon een lepeltje gebruiken.
  • Laat het glazuur een kwartiertje uitharden (soms wat langer afhankelijk van de temperatuur en dikte van je glazuur) alvorens je de koekjes gaat stapelen.
  • Bewaar de koekjes in een afgesloten doos tot wel 4 dagen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

Eet smakelijk! X Ellen

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Nog op zoek naar meer avondrecepten? Geen probleem, I’ve got you! Op hoofdgerechten-pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

salade met gerookte forel

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Dr Oetker. Voor meer informatie over samenwerkingen, verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.

Nog goesting?

Koekjes
00:35

Pindakaaskoekjes

Koekjes
00:25

Confituurkoekjes

Dessert
00:55

Citroen cheesecake met frambozen

Koekjes
00:40

Speculaas-appelflappen

Koekjes
00:19

De beste Chocolate chip cookies ever!

Koekjes
00:25

Easy peasy brownies

Dessert
00:25

Zachte speculaas

Hapjes
00:30

Gezonde wortel koekjes