Nog geen beoordelingen

Courgetti met geitenkaas & pesto

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik op inspiratie kom voor recepten. Mijn antwoord negen keer op de tien? Ik maakte iets met restjes die ik vond in mijn koelkast. Op die manier werd ook het recept voor deze courgetti met geitenkaas en pesto geboren.

Zoals jullie (misschien) weten, werk ik – naast mijn blog – als recept ontwikkelaar, food stylist en food fotograaf. Dat wil dus zeggen dat ik altijd een hele hoop eten in huis heb. Zo moest ik deze week maar liefst 10 recepten op de foto zetten. Na zo’n dagen blijven er al eens wat restjes in de koelkast liggen. Ik maakte voor een recept verse pesto, ik had geitenkaas gebruikt (een half potje) en ik had nog een courgette over.

pasta courgetti low carb geitenkaas pesto 2

En dan wordt het leuk! Haha! :) Dan probeer ik lekkere smaak combinaties te maken (ik had ook nog feta, was waarschijnlijk ook lekker geweest) met als resultaat deze heerlijke courgetti met geitenkaas en pestosaus. En inderdaad, je ziet ook spaghetti op het bord liggen. Ik gebruikte hier half courgetti/half spaghetti (want ook dat had ik nog liggen). Maar wil je dit gerecht low carb houden, gebruik dan enkel courgetti. Ik zou de courgette zeker sowieso toevoegen. Niet alleen zit die boordevol vitamines maar het is gewoon ontzettend lekker.

Courgetti met geitenkaas en pesto

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
2 personen

Ingrediënten

 • 2 courgettes
 • 200 g kerstomaatjes
 • 100 g zachte geitenkaas ik had een potje met kruiden erbij
 • 50 g pesto
 • een handjevol pijnboompitjes

eventueel een paar slices van je favoriete gerookte ham en wat basilicum voor de afwerking.

  Instructies

  • Rasp de courgettes tot courgetti met een spiralizer of maak er ’tagliatelli’ van met een dunschiller als je dat niet hebt. (tegenwoordig kan je het vrij eenvoudig in de supermarkt kant en klaar vinden). Snij de kerstomaatjes in vieren.
  • Gebruik je ook pasta? Dan is het nu de moment om die te koken. Giet de pasta af. 
  • Bak de courgetti in een pan met hoge zijden voor 1-2 minuten. Je wil niet dat ze te zacht worden. Doe eventueel de pasta er bij en roer dan de pesto en geitenkaas onder de courgetti. Schep voorzichtig om. Kruid naar smaak nog af met peper en zout. 
  • Rooster wat pijnboompitjes. Doe ze op het eind bij de courgetti samen met de tomatenblokjes. 
  • Werk de pasta af met eventueel wat ham, verse basilicum en nog wat Parmezaanse kaas.

  Heb je dit recept al eens geprobeerd?

  Laat ons weten wat je ervan vond!

  Eet smakelijk! X Ellen

  Hou je van courgetti? Probeer dan ook eens dit gerecht met courgetti en krokante kip of deze avocado pasta.

  Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

  En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

  pasta courgetti low carb geitenkaas pesto 6

  Nog goesting?

  Vlees
  00:25

  Snelle bami goreng

  Aardappel
  00:40

  éénpots zoete aardappel chili

  Vegetarisch
  01:05

  Cannelloni met pompoen en gekarameliseerde pecannoten

  Vis
  00:30

  pasta met broccoli, zalm en curry

  Hartig ontbijt
  00:40

  Snelle shakshuka in één pan

  Vegetarisch
  00:20

  Zomerse eenpotspasta met tomaat

  Vegetarisch
  01:10

  Lasagne met pompoen en ricotta

  Aardappel
  00:55

  De beste ovenfrietjes