5 van 6 beoordelingen

Curry met spitskool, spek & banaan

Curry mag dan iets Aziatisch zijn, je kan het ook heerlijk maken met seizoensgroenten uit ons eigen landje. Deze curry met spitskool, spek & banaan bewijst dat dan ook helemaal! Eerlijk gezegd grijp ik zelf helemaal niet snel naar een hele kool. Vaak gebruiken recepten maar een halfje en ligt de andere helft wekenlang in de koelkast om dan uiteindelijk weggegooid te worden.

Dat is bij dit recept zeker niet het geval! Deze curry met spitskool gebruikt namelijk een hele spitskool. Het is dan ook de ster van de show. We maken er een heerlijk curry sausje bij (gewoon kokosmelk, curry kruiden en sojasaus – maar oh zo lekker!) en we combineren het met gebakken spekjes en banaan. Wil je het liever vegetarisch houden? Geen probleem. Vervang de spekjes door tofu, of laat het gewoon weg. Kan net zo goed!

curry spitskool 2

Banaan? Jep, het is eens wat anders dan de klassieke appel of mango die je wel eens in een curry ziet. Maar wat is het lekker. Een curry met een zoete toets is voor mij altijd Ć©xtra geslaagd. Door de banaan wat mee te laten sudderen geeft het de curry een zoete ondertoon. Precies wat we nodig hebben.

Curry met spitskool, spek en banaan

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 6 beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 spitskool
  • 200 g baconreepjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el curry kruiden
  • 2 el sojasaus
  • 1 banaan
  • een handjevol geroosterde cashews

Rijst en koriander voor het serveren

    Instructies

    • Snij de spitskool doormidden en verwijder het harde onderste. Snij in fijne reepjes met een hakmes.
    • Doe wat olie in een wokpan en voeg de baconreepjes toe. Bak ze krokant.
    • Bak nu de spitskool mee voor 3-4 minuten. Is je pan iets te vol? Voeg dan een scheutje water toe, dat helpt bij het slinken. 
    • Voeg de curry kruiden toe en bak 1 minuut mee en voeg dan de kokosmelk toe. Schep goed om.
    • Snij de banaan in halve maantjes en voeg toe. Laat pruttelen voor 5 minuten. Voeg dan de sojasaus toe en de cashews. Schep goed om.
    • Serveer met de rijst en eventueel verse koriander.

    Heb je dit recept al eens geprobeerd?

    Laat ons weten wat je ervan vond!

    Smakelijk!

    Krijg je maar geen genoeg van curries? Check dan zeker ook deze pompoencurry, snelle curry met aardappel en broccoli of deze groene curry met noedels en kip.

    curry spitskool 4

    Nog goesting?

    Kooktips
    00:40

    3x eenpansgerechten in de Airfryer

    Vlees
    00:45

    Bloemkoolpuree met zoetzure kip

    Vlees
    00:20

    EĆ©npotspasta met ricotta, erwtjes & asperges

    Pasta
    00:20

    Pasta met romige paprikasaus

    IMG 8500 copy 1
    Pasta
    00:20

    Ć©Ć©npots gezonde mac & cheese

    Hoofdgerecht
    00:30

    Snelle vol-au-vent

    Rijst/couscous/noedels
    00:15

    Roerbakmie met kip

    Aardappel
    00:35

    Wortelpuree met prei, ham & oude kaas