De 3 gemakkelijkste hapjes ooit (glutenvrij!)
Tijdens de feestdagen is het altijd handig om een repertoire te hebben aan gemakkelijke hapjes die indruk maken op je gasten, maar waar je nog geen zweetdruppeltje voor hebt moeten werken. Gelukkig is Kokerellen er om het uitgebreide gamma aan hapjes dat jullie wellicht al in jullie hoofd hebben, nog uit te breiden met een paar no fuss prikkertjes. Geen oven, geen pan, geen microgolf. Een mesje, wat prikkertjes en een paar ingrediënten is alles wat je nodig hebt. Alle hapjes zijn bovendien ook nog eens glutenvrij!
Grieks prikkertje
Ingrediënten
- Olijven
- Salami of chorizo
- Feta
Werkwijze
- Als je een blok feta hebt, snij er dan vierkanten blokjes van. Snij de blokjes niet te klein, want als je dikke prikkertjes hebt breekt de feta vrij gemakkelijk.
- Prik alle ingrediënten op elkaar, volgorde naar keuze. Klaar!
Vlaams prikkertje
Ingrediënten
- Kaas (oude Brugse is mijn favoriet)
- Kerstomaatjes
- Augurkjes
Werkwijze
- Snij de kaas in blokjes, moesten ze niet voorgesneden zijn.
- Prik alle ingrediënten op elkaar, volgorde naar keuze. Klaar!
Noors prikkertje
Ingrediënten
- Komkommer
- Kruidenkaas
- Zalm
- Peterselie of dille (optioneel)
Werkwijze
- Snij de komkommer in plakken van ongeveer 1 centimeter.
- Bestrijk de komkommerschijfjes royaal met wat kruidenkaas.
- Leg een opgerold reepje zal op de kruidenkaas en werk af met een beetje van de kruiden. Klaar!
Deze hapjes zullen dit jaar zeker bij mij op de feesttafel te vinden zijn. Ze zijn zó gemakkelijk om te maken en ze worden altijd gesmaakt. Er zit voor ieders wat wils bij! Wat zetten jullie zoal op tafel bij een feestje?
Smakelijk!
Morgen feestje hier en ik weet weeral wat ik kan serveren!
Ideaal! :)