De 3 gemakkelijkste hapjes ooit (glutenvrij!)

begin

Tijdens de feestdagen is het altijd handig om een repertoire te hebben aan gemakkelijke hapjes die indruk maken op je gasten, maar waar je nog geen zweetdruppeltje voor hebt moeten werken. Gelukkig is Kokerellen er om het uitgebreide gamma aan hapjes dat jullie wellicht al in jullie hoofd hebben, nog uit te breiden met een paar no fuss prikkertjes. Geen oven, geen pan, geen microgolf. Een mesje, wat prikkertjes en een paar ingrediënten is alles wat je nodig hebt. Alle hapjes zijn bovendien ook nog eens glutenvrij!

Grieks prikkertje

Olijf

Ingrediënten

  • Olijven
  • Salami of chorizo
  • Feta

Werkwijze

  • Als je een blok feta hebt, snij er dan vierkanten blokjes van. Snij de blokjes niet te klein, want als je dikke prikkertjes hebt breekt de feta vrij gemakkelijk.
  • Prik alle ingrediënten op elkaar, volgorde naar keuze. Klaar!

Vlaams prikkertje

Tomaat

Ingrediënten

  • Kaas (oude Brugse is mijn favoriet)
  • Kerstomaatjes
  • Augurkjes

Werkwijze

  • Snij de kaas in blokjes, moesten ze niet voorgesneden zijn.
  • Prik alle ingrediënten op elkaar, volgorde naar keuze. Klaar!

Noors prikkertje

Zalm

Ingrediënten

  • Komkommer
  • Kruidenkaas
  • Zalm
  • Peterselie of dille (optioneel)

Werkwijze

  • Snij de komkommer in plakken van ongeveer 1 centimeter.
  • Bestrijk de komkommerschijfjes royaal met wat kruidenkaas.
  • Leg een opgerold reepje zal op de kruidenkaas en werk af met een beetje van de kruiden. Klaar!

Deze hapjes zullen dit jaar zeker bij mij op de feesttafel te vinden zijn. Ze zijn zó gemakkelijk om te maken en ze worden altijd gesmaakt. Er zit voor ieders wat wils bij! Wat zetten jullie zoal op tafel bij een feestje?

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



3 thoughts on “De 3 gemakkelijkste hapjes ooit (glutenvrij!)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *