Aha! Is dat de zon?! Ik trek alvast wat zomerkleren aan, zet mijn zonnebril op en ga bij de eerste warme zonnestralen een héérlijk terrasje opzoeken. Maar wat hoort er bij een goed glaasje drank? Een héérijk hapje natuurlijk! En toevallig (haha, of niet) heb ik vandaag een frisse, fruitige zomertopper met maar 5 ingrediënten voor jullie klaar staan!
Nu ik er bij nadenk, is het best gek dat ik mijn klassieke versie van een bruschetta nog niet met jullie gedeeld heb, want het is namelijk één van de gemakkelijkste en fancy-ste hapjes die je kan maken! Daar zal ik eens werk van maken. Maar voor nu dus, spring ik meteen over naar een minder traditionele variant, maar daarom is hij zeker niet minderwaardig!
Kijk alleen die kleuren al, daar smelt je toch meteen voor! De zaligheid van dit gerechtje, zit hem duidelijk in de eenvoud. Snij een oud stokbrood dat je over hebt in reepjes (ideaal dus om restjes op te maken), grill ze even in de oven met wat olijfolie en beleg ze met een lepeltje geitenkaas en seizoensfruit naar keuze voor een perfecte combinatie van zoet en zout! I love it, en ik ben er zeker van dat jij hier ook helemaal dol op zal zijn!
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 1 potje smeerbare geitenkaas*
- 50 gram blauwe bessen
- 50 gram aardbeien
- 2 eetlepels honing
- basilicumblaadjes optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en zet de bovengrill op indien mogelijk.
- Snij het stokbrood in dunne reepjes en leg op een bakplaat. Bestrijk met een beetje olijfolie voor extra crunch en bestrooi met een snuifje peper en zout.
- Zet in de oven voor ongeveer 5 minuten tot de broodjes goudbruin zijn. Hou ze in de gaten! Te ver is onbruikbaar!
- Ondertussen, snij de bessen als ze wat groot zijn in twee en snij de aardbeien ook in kleine stukjes.
- Voeg er de honing aan toe en meng goed door elkaar.
- Haal de broodjes uit de oven en beleg ze met een lepeltje geitenkaas en een lepeltje van het bessenmengsel.
- Werkt optioneel af met wat fijngesneden basilicumblaadjes.
Smakelijk!
2 reacties op “Bruschetta met geitenkaas & rood fruit”