Nog geen beoordelingen

Bruschetta met geitenkaas & rood fruit

Aha! Is dat de zon?! Ik trek alvast wat zomerkleren aan, zet mijn zonnebril op en ga bij de eerste warme zonnestralen een héérlijk terrasje opzoeken. Maar wat hoort er bij een goed glaasje drank? Een héérijk hapje natuurlijk! En toevallig (haha, of niet) heb ik vandaag een frisse, fruitige zomertopper met maar 5 ingrediënten voor jullie klaar staan!

Nu ik er bij nadenk, is het best gek dat ik mijn klassieke versie van een bruschetta nog niet met jullie gedeeld heb, want het is namelijk één van de gemakkelijkste en fancy-ste hapjes die je kan maken! Daar zal ik eens werk van maken. Maar voor nu dus, spring ik meteen over naar een minder traditionele variant, maar daarom is hij zeker niet minderwaardig!

Bruscetta met geitenkaas 1 2

Kijk alleen die kleuren al, daar smelt je toch meteen voor! De zaligheid van dit gerechtje, zit hem duidelijk in de eenvoud. Snij een oud stokbrood dat je over hebt in reepjes (ideaal dus om restjes op te maken), grill ze even in de oven met wat olijfolie en beleg ze met een lepeltje geitenkaas en seizoensfruit naar keuze voor een perfecte combinatie van zoet en zout! I love it, en ik ben er zeker van dat jij hier ook helemaal dol op zal zijn!

Bruschetta met geitenkaas & rood fruit

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
20 stuks

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 1 potje smeerbare geitenkaas*
  • 50 gram blauwe bessen
  • 50 gram aardbeien
  • 2 eetlepels honing
  • basilicumblaadjes optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en zet de bovengrill op indien mogelijk.
  • Snij het stokbrood in dunne reepjes en leg op een bakplaat. Bestrijk met een beetje olijfolie voor extra crunch en bestrooi met een snuifje peper en zout.
  • Zet in de oven voor ongeveer 5 minuten tot de broodjes goudbruin zijn. Hou ze in de gaten! Te ver is onbruikbaar!
  • Ondertussen, snij de bessen als ze wat groot zijn in twee en snij de aardbeien ook in kleine stukjes.
  • Voeg er de honing aan toe en meng goed door elkaar.
  • Haal de broodjes uit de oven en beleg ze met een lepeltje geitenkaas en een lepeltje van het bessenmengsel.
  • Werkt optioneel af met wat fijngesneden basilicumblaadjes.
* Ben je echt geen geitenkaasfan? Dan kan je dit ook maken met kruidenkaas, ricotta (goed afkruiden) of mascarpone!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Bruscetta met geitenkaas-1-3

Nog goesting?

Hapjes
00:25

Kerstmenu: gebakken camembert met honing

Hartige hapjes
01:15

Zelfgemaakte crackers met zaden

Hartige hapjes
00:15

Eenvoudige pasta spiesjes

Hartige hapjes
00:10

Nectarines met parmaham

Hapjes
00:20

3 x gevulde eieren

Hapjes glutenvrij op een stokje, simpel snel gemakkelijk, lekker en gezond op Kokerellen
Hartige hapjes
00:05

De 3 gemakkelijkste hapjes ooit

Glutenvrije

4x Rijstwafel party

Hartige hapjes
00:10

Pan con tomato