Kruidige couscous met haloumi en courgette

Wie heb ik hier al kunnen overtuigen om haloumi uit te proberen? Bij deze doe ik een nieuwe poging! Deze warme couscous met haloumi en courgettes uit de oven schreeuwt lenteweer en is zo gemakkelijk om te maken. En dan mogen we de heerlijk krokante haloumistukjes niet vergeten. Haloumi, voor diegenen die het nog niet kennen, is een harde geitenkaas die ook wel eens grillkaas genoemd wordt, omdat je hem kan bakken. Hij heeft een zoutige smaak, behoud tijdens het bakken zeer goed zijn structuur en krijgt een heerlijk gouden korstje. Door de krachtige smaak van de haloumi heeft deze couscous salade niet veel andere smaakmakers nodig.

Ik wilde deze salade eigenlijk maken met parelcouscous, maar die kon ik helaas nergens vinden (of toch niet in de drie supermarkten waar ik er naar zocht). Dan maar met gewone couscous. Ik weet niet waarom ik er zo weinig naar grijp, want eigenlijk is het zo snel om klaar te maken! In amper 5 minuten is de couscous klaar om aangevuld te worden met allerlei heerlijke toppings. Deze warme versie is trouwens ook prima te bikken de volgende dag. Ik durf bijna zeggen dat ie koud even lekker is! :)

Kruidige couscous met haloumi en courgette

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 200g couscous
  • 225g haloumi
  • 2 courgettes
  • 200g kerstomaatjes
  • een handjevol peterselie
  • 1 citroen

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de haloumi in hapklare blokjes, alsook de courgette. Dit hoeft niet al te fijn te zijn.
  3. Doe de haloumi en courgette samen in een ovenschaal met een eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Zet in de oven voor 20 minuutjes tot alles goudbruin is. Draai de groenten eventueel halverwege om zodat alle kanten bruin kunnen worden.
  5. Doe de couscous in een kom vul de kom aan met 500ml water en verkruimel het bouillonblokje eronder. Roer goed door en zet een bord op de kom. Laat ongeveer 5 minuten wellen of tot de couscous alle water heeft opgenomen. Roer de couscous los en luchtig met een vork.
  6. Snij de kerstomaatjes in vieren en hak de peterselie fijn.
  7. Doe de kerstomaatjes en peterselie onder de couscous alsook de haloumi en courgettestukjes.
  8. Kruid het geheel af met peper en zout en het sap van de citroen voor een frisse toets.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



6 thoughts on “Kruidige couscous met haloumi en courgette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *