Italiaanse pastasalade

Deze pasta salade is zomer in een kom! Deze salade doet me wegdromen naar mijn zorgeloze vakanties in Italiƫ of Zuid-Frankrijk. Die lijken momenteel ver weg met een verhuis voor de deur (spannend!) en een baby op komst (nog spannender!). Dan maar de pasta maken om hetzelfde gevoel te creƫren. ;)

Deze salade is perfect voor je volgende brunch, picknick of alsĀ side dish bij de barbecue. Of gewoon als gemakkelijke lunch. Maak deze salade een dag op voorhand, dan kunnen de smaken nog beter tot zijn recht komen. En dan heb jij weeral iets minder zorgen de dag zelf! Je kan de hoeveelheden ook gemakkelijk verdubbelen (of halveren) om het recept af te stemmen op jouw eigen wensen.

Italiaanse pastasalade

Aantal personen: 6 personen (als bijgerecht)

Ingrediƫnten

  • 350g pasta (strikjes)
  • 1 rode paprika
  • 150g halfgedroogde tomaatjes
  • 20 zwarte olijven zonder pit
  • een handjevol babyspinazie
  • een handjevol basilicum
  • Voor de dressing:
  • 1 teentje look
  • 2el olijfolie (de beste die je kan vinden)
  • 1el wittewijnazijn
  • 1el Italiaanse kruiden

Werkwijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies. Giet af en spoel af onder koud water om de pasta af te koelen en het plakken tegen te gaan.
  2. Snij de rode paprika, tomaatjes en zwarte olijven in kleine blokjes en doe bij de pasta in een grote kom.
  3. Hak de spinazie en basilicum fijn en doe ook bij de pasta.
  4. Pers het teentje look fijn met een lookpers (of snij erg fijn met de hand) en doe samen met de andere ingrediƫnten van de dressing rechtstreeks bij in de kom. Meng alles goed door. Vergeet ook zeker niet royaal met peper en zout af te kruiden.
  5. Zet in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *