Bruschetta met ham & mozzarella

Barbecue seizoen is volop aan de gang. Hoog tijd dus om nog eens een apéritief hapje te delen dat je op de barbecue kan klaarmaken. Deze bruschetta’s zijn te gemakkelijk voor woorden, maar oh zo lekker! Met 4 ingrediënten zitten je gasten na 5 minuten al heerlijk te smullen.

Vorig jaar kreeg ik dankzij een samenwerking met Weber deze gasbarbecue voor kleine terrasjes & tuintjes & sindsdien gebruik ik hem nog steeds met heel veel plezier. Vroeger dacht ik dat gas “een beetje cheaten” was, maar nu kan ik zelfs op een doordeweekse avond gemakkelijk zeggen dat ik zin heb om te barbecuen en binnen het uur zitten we te eten.

Deze broodjes maken we dan ook regelmatig als apéritief! Rooster ze (al dan niet met wat olijfolie, aan jou de keuze) op de grill & beleg ze nadien met gedroogde ham en mozzarella en laat het geheel wat smelten. Moeilijker hoef je het jezelf niet te maken, want deze bruschetta’s zijn de perfecte start van elke geslaagde avond.

Bruschetta met parmaham & mozzarella

Aantal personen: 12 bruschetta's

Ingrediënten

  • 1 klein stokbrood/rustiek brood
  • 2 bollen mozzarella
  • 100g gedroogde ham
  • handjevol verse basilicum

Werkwijze

  1. Snij het stokbrood in smalle broodjes en grill op de barbecue of in de oven tot ze goudbruin zien.
  2. Draai ze om en laat deze kant ook bruinen.
  3. Snij de mozzarella in dunne schijfjes en de basilicum in fijne reepjes.
  4. Leg dan op elk broodje wat van de ham en een schijfje mozzarella. Kruid met peper en zout. Bak tot de mozzarella gesmolten is.
  5. Verdeel de basilicum over de broodjes.

Smakelijk!

Dit is geen gesponsorde blogpost.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *