Caprese prikkertje met avocado

prikkertje

Waarom het jezelf altijd zo moeilijk maken, als het ook net zo goed gemakkelijk kan? Een motto om in gedachten te houden, vooral als je weer eens aan het stressen bent over een dineetje of omdat je weer eens geen inspiratie hebt. Overkomt iedereen, mij zeker en vast ook hoor! Daarom deel ik vandaag met jullie een prikkertje waar ik plots op kwam, waarvan ik heel lang twijfelde of het wel de moeite was om te delen (hoe gemakkelijk kan het zijn), maar waar het juist best eens leuk kan zijn dat het eens iets gewoontjes is. :)

De caprese combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum is onverslagen. Wat een topper, naar mijn bescheiden mening toch. Menig crowdpleaser op elk feestje, menig reserve hapje van de gastvrouw of -heer en ondanks alle variaties smaakt het gewoon al-tijd goed.

prikkertjes

Om die winnaar nu toch net iets meer te geven, koos ik er voor om te proberen om eens wat avocado in de mix te gooien. Want zeg nu zelf. Tomaat + avocado, check! Mozzarella + avocado, check! Basilicum + avocado, check! Oké, even serieus waar past avocado niet lekker bij? Vertel het mij, want ik kan niets bedenken! Anyway, over naar het recept (als je het dat al kan noemen..)

Italiaans prikkertje met Guacamole

Aantal personen: voor 20 prikkertjes

Ingredi√ęnten

  • 1 avocado
  • 20 mozarella-balletjes
  • 10 kerstomaatjes
  • 20 blaadjes basilicum

Werkwijze

  1. Snij de kerstomaatjes doormidden.
  2. Snij de avocado in hapklare blokjes (zie deze video als je wil zien hoe dat moet).
  3. Prik alle ingredi√ęnten op een stokjes, met als laatste het halve kerstomaatje zodat de prikkertjes recht blijven staan.

Smakelijk!

prik

 


Volg je Kokerellen al?
Facebook¬†‚ÄstIntagram¬†‚ÄstBloglovin¬†‚ÄstPinterest¬†‚ÄstTwitter

You may also like8 gedachten over “Caprese prikkertje met avocado”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *