Oosterse couscous met gegrilde groenten

couscous-met-gegrilde-groenten-6

Ik hou van de internationale keuken! Elke cultuur heeft zo zijn eigen smaken, kruiden en bereidingswijzen en ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te ontdekken. Nu is het wel zo dat ik me nog niet zo vaak gewaagd heb aan traditioneel exotische recepten, omdat ze vaak vragen voor een heleboel ingrediënten en ingewikkelde technieken. Daarom kies ik lekker de smaken uit die ik lekker vond, en maakte er dit gerechtje mee dat iedereen van jullie in een half uurtje kan klaarmaken en dat iedereen zal lusten!

Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik couscous op de menu zette bij Kokerellen en ik weet eigenlijk helemaal niet hoe dat komt! Gek hé! Terwijl het eigenlijk één van de allergemakkelijkste granen is om te koken, je moet het eigenlijk zelfs niet koken. Bedek je couscous met kokend water (ik doe er ook een bouillonblokje bij) en laat gewoon 10 minuutjes trekken. Klaar .. is .. kees!

couscous-met-gegrilde-groenten-4

Mijn gegrilde groenten zijn zoals je ziet in dit gerechtje niet de traditionele Italiaanse klassiekers zoals de ui, courgette of aubergine. Ik ging voor een nieuwe combinatie van rode bietjes, pompoen en kikkererwt. Allemaal samen de oven in, een half uurtje roosteren en de hebt heerlijke krokante kikkererwten, zoete pompoenblokjes en smaakvolle bietjes. Vind je nu één van deze groenten niet lekker, kan je ze natuurlijk ook vervangen of gewoon weglaten. Ik maakte dit receptje ook al eens met wat granaatappelpitjes voor een zoete toets, een aanrader als je daar van houdt!

Oosterse couscous met gegrilde groenten

Ingrediënten

  • 200g couscous
  • 1 bouillonblokje
  • 1/2de pompoen
  • 2 gekookte bietjes
  • 1 blik (400g) kikkererwten
  • 1 el komijn

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Schil de pompoen en snij in blokjes van een centimeter. Doe hetzelfde voor de bietjes.
  3. Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af!
  4. Dep alle groenten goed droog, meng ze met wat olijfolie en kruid ze uitgebreid met peper, zout en komijn.
  5. Leg ze in één laag op een bakplaat en pak in de oven voor 30-40 minuten (draai groenten om indien nodig).
  6. Kook wat water en meng 2 kopjes met het bouillonblokje zodat het is opgelost. Voeg de couscous toe en dek af met een bord voor 10 minuten. Maak de couscous los met een vork.
  7. Verdeel de groenten over de couscous en eet warm of koud.

Smakelijk!
couscous-met-gegrilde-groenten-2

Dit vind je misschien ook leuk:

2 comments

Plaats reactie