Spicy wortelsalade

Wortel, misschien wel de meest gegeten en gekende groente door jong & oud. Maar eerlijk gezegd word ik deze klassieker na een tijdje wel beu. Daarom ging op zoek naar nieuwe manieren om hem klaar te maken. Deze “geschilde” wortelsalade was het resultaat & meteen een schot in de roos voor je volgende bbq of picknick.

Het is niet moeilijk, het is gemakkelijk. Een gezegde om je leven aan te wijden zo lijkt me! Dat dacht ik ook toen ik dit recept maakte. Ik heb uitstekend scherpe messen (ik schreef mensen, whoeps), dus wortelen snijden is niet zo’n opgave. Maar ik kan me nog menig tijd herinneren bij de scouts dat we probeerden rondjes te snijden met semi-scherpe aardappelmesjes van de supermarkt. Niet het beste plan. Daar biedt deze salade een heel eenvoudige oplossing voor. We gebruiken geen mes, maar een dunschiller om sliertjes te maken.

Om de salade verder op smaak te brengen houden we het simpel (zoals altijd) maar toch is het eindresultaat een echte smaakbom. De klassieke combinatie van azijn & olie (gebruik gerust wat citroensap als je geen azijn in huis hebt) vullen we aan met wat pikante chilipepers en een beetje zoet. Alle smaken gecombineerd, I love it! Werk af met geroosterde sesamzaadjes en we kunnen aan tafel.

Spicy wortelsalade

Aantal personen: 4 personen (als een side)

Ingrediënten

 • 5 grote wortels
 • 1 el sesamzaadjes
 • Voor de dressing:
 • 1 el wittewijn azijn
 • 1 el olijfolie
 • 1 el honing
 • 1 tl gedroogde rode peper flakes

Werkwijze

 1. Schil de wortelen en rasp ze dan in dunne slierten.
 2. Doe in een kom de azijn, olijfolie & honing en roer goed door.
 3. Voeg de wortelen toe en meng de dressing eronder.
 4. Rooster in een droge pan wat sesamzaadjes goudbruin en strooi ze over de wortelen.
 5. Werk af met de rode peper flakes als je van pikant houdt.

Smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *