Pittige zoete aardappeldip

Het werd dringend tijd om nog eens een nieuwe dip te delen op Kokerellen. Don’t get me wrong. Ik ben nog altijd dol op hummus (wekelijks!) en zelfgemaakte guacamole, maar af en toe moet je gewoon eens een nieuwe topper aan je repertoire toevoegen. Hou je van zoete aardappel? Dan is deze pittige dip zééker iets voor jou.

Ik durf er gerust voor uitkomen. Ik ben een zoete aardappel fan. Geef mij en zoete aardappel als avondeten en ik ben content. Heerlijk helemaal met wat gestoofde groentjes, maar eigenlijk past het bij alles. Toen ik online het idee tegenkwam van het maken van een dip van mijn geliefde aardappel, moest ik dit natuurlijk uitproberen.

En zo ontstond dit super eenvoudige gerechtje voor pittige zoete aardappeldip. Om het zoete te balanceren voegen we citroensap, tahini & een goede dosis (pikant) paprikapoeder toe – als je niet tegen pikant kan, kan je dus gewoon paprikapoeder gebruiken. Hou je van spicy, doe er dan nog wat chilivlokken doorheen! Heerlijk. Nog een laatste tip voor we naar het recept vliegen: ik vertik het om mijn zoete aardappel eerst te schillen. Het gaat gewoon te gemakkelijk in de microgolf om dan de vel er af te halen nadien. Maar pas op: it’s hot hot hot!

Zoete aardappel dip

Ingrediënten

 • 1 grote zoete aardappel
 • 1 teentje look
 • 1el tahini (gemalen sesampasta)
 • 1el olijfolie
 • 1tl (pikant)paprikapoeder
 • sap van een half citroen

Werkwijze

 1. Prik de zoete aardappel verschillende keren met een vork.
 2. Leg in de microgolf voor 10 minuten tot de zoete aardappel gekookt is.
 3. Laat wat afkoelen en pel dan de vel van de aardappel.
 4. Doe de aardappel in een kom, samen met het teentje look, tahini en olijfolie.
 5. Blend fijn met een staafmixer (of doe in een keukenmachine) & voeg daarna het citroensap en paprikapoeder toe. Kruid goed met peper en zout.
 6. Serveer met (zelfgemaakte) tortilla chips of verse groentjes

Smakelijk!3 gedachten over “Pittige zoete aardappeldip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *