Nog geen beoordelingen

Oosterse couscous met gegrilde groenten

Ik hou van de internationale keuken! Elke cultuur heeft zo zijn eigen smaken, kruiden en bereidingswijzen en ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te ontdekken. Nu is het wel zo dat ik me nog niet zo vaak gewaagd heb aan traditioneel exotische recepten, omdat ze vaak vragen voor een heleboel ingrediƫnten en ingewikkelde technieken. Daarom kies ik lekker de smaken uit die ik lekker vond, en maakte er dit gerechtje mee dat iedereen van jullie in een half uurtje kan klaarmaken en dat iedereen zal lusten!

Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik couscous op de menu zette bij Kokerellen en ik weet eigenlijk helemaal niet hoe dat komt! Gek hƩ! Terwijl het eigenlijk ƩƩn van de allergemakkelijkste granen is om te koken, je moet het eigenlijk zelfs niet koken. Bedek je couscous met kokend water (ik doe er ook een bouillonblokje bij) en laat gewoon 10 minuutjes trekken. Klaar .. is .. kees!

couscous-met-gegrilde-groenten-4

Mijn gegrilde groenten zijn zoals je ziet in dit gerechtje niet de traditionele Italiaanse klassiekers zoals de ui, courgette of aubergine. Ik ging voor een nieuwe combinatie van rode bietjes, pompoen en kikkererwt. Allemaal samen de oven in, een half uurtje roosteren en de hebt heerlijke krokante kikkererwten, zoete pompoenblokjes en smaakvolle bietjes. Vind je nu Ć©Ć©n van deze groenten niet lekker, kan je ze natuurlijk ook vervangen of gewoon weglaten. Ik maakte dit receptje ook al eens met wat granaatappelpitjes voor een zoete toets, een aanrader als je daar van houdt!

Oosterse couscous met gegrilde groenten

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

  • 200 g couscous
  • 1 bouillonblokje
  • 1/2 de pompoen
  • 2 gekookte bietjes
  • 1 blik 400g kikkererwten
  • 1 el komijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220Ā°C.
  • Schil de pompoen en snij in blokjes van een centimeter. Doe hetzelfde voor de bietjes.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af!
  • Dep alle groenten goed droog, meng ze met wat olijfolie en kruid ze uitgebreid met peper, zout en komijn.
  • Leg ze in Ć©Ć©n laag op een bakplaat en pak in de oven voor 30-40 minuten (draai groenten om indien nodig).
  • Kook wat water en meng 2 kopjes met het bouillonblokje zodat het is opgelost. Voeg de couscous toe en dek af met een bord voor 10 minuten. Maak de couscous los met een vork.
  • Verdeel de groenten over de couscous en eet warm of koud.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!
couscous-met-gegrilde-groenten-2

Smakelijk!

Nog goesting?

bloemkool steak
Lunch
00:35

Bloemkool steak met peterselie & amandel salsa

turks brood met geroosterde paprika
Lunch
00:05

Turks brood met geroosterde paprika, olijventapenade en...

salade met kikkererwten
Lunch
00:10

Creamy salade met kikkererwten met munt & feta

pan con tomato
Hartige hapjes
00:10

Pan con tomato

lasagne met pompoen
Vegetarisch
01:10

Lasagne met pompoen en ricotta

rode linzen dahl recept
Vegan
00:45

Rode linzen dahl recept

hapje met brie
Hartige hapjes
00:30

Hapje met brie, peer & mosterd

wortelsoep met gember
Lunch
00:40

Wortel gember soep