De beste ovenfrietjes

Frietjes. Oh jaaa! Ik mag dan wel een gezonde levensstijl hebben, ik ben een Belg in hart en nieren. Als je mij dus achter mijn favoriete maaltijd voor het avondeten vraagt, dan is het antwoord: FRIETJES! Zo lekker, maar uhm… absoluut niet zo gezond. Daarom experimenteerde ik de laatste jaren al zooo veel (ik ben de tel kwijt) met ovenfrietjes, zonder olie maar met evenveel smaak en crunch. En vandaag deel ik mijn beste receptje graag met jullie!

Er zijn heel wat voorverpakte zakken die ovenfrietjes verkopen en ondanks dat ze heel lekker zijn, zijn ze vaak ook al voorgebakken in olie. Jammer, maar helaas! Nog niet echt heel gezond dus als dinner. Het is dus eigenlijk gewoon het allerbeste om helemaal vanaf de aardappel zelf te gaan bereiden, maar krijgen we dan niet altijd van die slappe, taaie frietjes? Ik heb het ook al vaak meegemaakt! Bij mijn groentenfrietjes kan ik het wel hebben, maar als ik echt een pak frieten crave wil ik beter doen. Hebben jullie dat ook?

Deze ovenfrietjes duren iets langer, aangezien we ze eerst deels gaan koken en daarna pas in de oven bakken. Maar ze zijn dikker dan de gemiddelde friet dus minder snijwerk. 1 + 1 – 1 is dus nog altijd 1! :) De bereidingswijze is overigens wel even eenvoudig als je van me gewoon bent dus maak je alvast geen zorgen. Experimenteer met kruiden die je in huis hebt en laat me weten welke combinaties jij al uitprobeerde!

De beste ovenfrietjes

5 van 2 stemmen
Porties: 4 personen als bijgerecht

Ingrediënten

 • 600 g middelgrote aardappelen
 • 1 el bloem
 • 1 el chilikruiden of andere kruiden naar keuze

Instructies

 • Was de aardappelen en schil ze eventueel.
 • Snij de aardappelen doormidden en snij elke helft afhankelijk van de grootte in 2 of in 3 (kleinere deed ik in 2). De stukken moeten dikke frieten worden.
 • Doe de frietjes in een pot met koud water en zet op het vuur en breng aan de kook.
 • Verwarm ondertussen de oven voor op 210°C.
 • Draai het vuur uit zodra het water kookt en giet de aardappelen af en doe ze terug in de pot.
 • Voeg de eetlepel bloem toe samen met de kruiden en wat zout.
 • Doe een deksel op de pot en schud zodat alle kruiden en bloem goed verdeeld worden. Als er nog wat klontertjes zijn maakt dit niet uit!
 • Leg de frietjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bak in het midden van de oven goudbruin in ongeveer 25-30 minuten.
 • Ze zouden echt krokant en bruin de oven uit moeten komen. Enjoy! :)

Notities

Dit recept is gebaseerd op http://www.brandnewvegan.com/recipes/crispy-oven-baked-fat-free-french-fries.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je er van vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.14 gedachten over “De beste ovenfrietjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept