Nog geen beoordelingen

Bosbessen confituur met maar 3 ingrediënten

Confituur (of jam voor onze noorderburen) zelf maken? Ach, dat is toch veel te veel werk?! Exact mijn gedachte! Tot ik ergens online tegenkwam dat je eigenlijk een veel eenvoudigere manier hebt om verse homemade confituur te maken, volledig suikervrij & met maar 3 ingrediënten. Zo geschiedde mijn eerste eigen batch en natuurlijk kan ik het recept niet achterhouden!

Het geheim van deze homemade jam is chia zaad. Een paar jaar geleden ontdekte ik het voor het eerst in de biologische winkel en nam ik het mee naar huis om mee te koken. Tegenwoordig kan je het echter in elke gewone supermarkt vinden, plus het is echt goedkoop! Chia is niet alleen erg gezond (heleboel gezonde Omega 3 vetten), maar het vormt een gelei-achtige textuur als het in aanraking komt met een vloeistof. Daarom zorgt dit zaad er voor dat onze confituur die lekkere dikte krijgt die we willen zonder een overvloed aan suiker te moeten toevoegen.

homemade-bessen-jam-3

Voor dit recept gebruikte ik gewoonweg een bakje diepvries bosvruchten. Niet meer niet minder. Kook deze samen met wat honing voor enkele minuten, blenden als je dat wil, en doe het chiazaad erbij. Een aantal uurtjes in de koelkast en TADAA! Je eigen confituur is klaar. Zo gemakkelijk kan het dus  zijn. Deze confituur blijft jammer genoeg wel niet zo lang goed als de traditionele variant, maar ik zweer je dat hij vast ook niet zo lang zal overleven. Zo lekker is ie. ;)

Bosbessen confituur met maar 3 ingrediënten

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
1 goedgevulde confituurpot

Ingrediënten

  • 250 g bosvruchten
  • 1-2 el honing
  • 2-3 el chiazaad*

Instructies

  • Doe de bosvruchten samen met de honing en een lekje water in een pannetje en laat koken voor zo’n 5-10 minuten tot het fruit zacht geworden is.
  • Pureer het mengsel als je niet van stukjes houdt, of prak ze met een vork en voeg het chiazaad toe. Meng goed door elkaar en giet in een potje met deksel.
  • Zet minstens 4 uur in de ijskast voor gebruik.
* Als je een wat meer lopende confituur wil, zou ik 2 eetlepels gebruiken. Als je een wat vaste wilt 3!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

homemade-bessen-jam-5

Nog goesting?

zelfgemaakte crackers met zaden
Hapjes
00:10

Geroosterde paprika tapenade

zelf ketchup maken
Hapjes
00:30

Zelf ketchup maken (zonder suiker)

guacamole maken
Dips
00:10

Homemade Guacamole met nacho's

tzaziki zelf maken
Dips
00:10

Tzatziki zelf maken

pitasalade
Lunch
00:15

Homemade Pitasalade

zelf veenbessensaus maken
Dips
00:15

Zelf veenbessensaus maken

Feta dip
Hapjes
00:15

Feestelijke romige feta dip

dip met veenbessen
Hapjes
00:05

Romige dip met veenbessen, pecannoten en rozemarijn