5 van 2 beoordelingen

Spruitjes & zoete aardappel salade

Sinds ik ontdekte dat ik spruitjes eigenlijk super lekker vond, ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om ze te verwerken. Ze zijn nu spotgoedkoop, heerlijk van smaak en ze bevatten ontzettend veel eiwitten en vitaminen dus eigenlijk zou je ze best ook een super food kunnen noemen. Dringend tijd dus om een nieuwe heerlijke variatie te delen, perfect als avondmaal of koud de volgende dag als lunch.

Spruitjes kan je met van alles combinateren, maar aangezien ze erg hartig zijn probeer ik ze met wat zoetere elementen samen te brengen in mijn recepten. Daarom koos ik nu voor de combinatie van zoete aardappel met spruitjes, maar als je daar geen fan van bent kan je uiteraard gewone aardappelen gebruiken. Geroosterd all the way want zo eet ik mijn spruitjes het liefst. Een kleine drizzle van ahornsiroop na het bakken zorgt voor de perfecte zoete toets op het einde.

spruitjes zoete aardappel gezond dinner oven geroosterd glutenvrij vegetarisch 2

Als afwerking koos ik voor smaak, textuur maar vooral ook voor kleur. Deze granaatappelpitjes zijn lekker zoet, knapperig en passen dan ook perfect bij deze salade. En we weten allemaal dat een goede dosis feta de meeste gerechten nog naar een hoger niveau tilt, dus dat mocht hier ook zeker niet ontbreken. Super snel, gemakkelijk en gezond en de left overs zijn heerlijk om als lunch mee te nemen!

Spruitjes & zoete aardappel salade

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 2 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 800 g spruitjes
  • 4 zoete aardappelen
  • pitjes van 1 granaatappel
  • 100 g feta
  • 1 el ahornsiroop

Instructies

  • Voorverwarm de oven tot 200°C.
  • Snij de grote spruitjes in de helft en leg ze op een bakplaat.
  • Schil de zoete aardappelen en snij ze in hapklare stukken.
  • Kruid met peper en zout en eventueel wat olie en verdeel goed over de bakplaat.
  • Bak voor 25-30 minuten tot de groenten goudbruin zijn.
  • Haal uit de oven en verdeel de ahornsiroop over de groenten.
  • Doe de groenten in een schaal en crumble de feta erover.
  • Werk af met de granaatappelpitjes.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

spruitjes zoete aardappel gezond dinner oven geroosterd glutenvrij vegetarisch 5

Nog goesting?

Hartige hapjes
00:20

sweet & salty borrelnootjes maken

Hapjes
00:20

Snel bladerdeeghapje met parmaham en burrata

Lunch
01:00

Lauw warme salade met asperges, krieltjes en ei

Lunch
00:25

Goedgevuld vegetarisch picknick brood

Lunch
00:20

Quesadilla met pompoen, geitenkaas & honing

Lunch
00:30

Linzensalade met gegrilde aubergine

Vegetarisch
00:20

Eenpanspasta met zongedroogde tomaten

Hapjes
00:15

Turks brood met zongedroogde tomaten & drie kazen