Pasta carbonara met courgette. Ik weet het, ik weet het, but what can I say! Ik heb al heel veel pasta receptjes met jullie gedeeld maar dat zijn nu eenmaal de snelle en gemakkelijke receptjes die ik zelf ook het allervaakst maak (en ook het allerliefst eet :D). EĆ©n van de meest gemakkelijke receptjes (naast eenpotpasta, de pasta met groene groenten of de pasta puttanesca, heb je die al eens gemaakt?) moet dan toch ook wel deze pasta carbonara zijn.
En ik hoor je misschien al denken, āallemaal goed Ellen, maar zoān romige pasta past nu toch niet echt helemaal thuis op Kokerellen?ā. Maar het klassieke recept voor pasta carbonara gebruikt zelfs helemaal geen room & met een paar eitjes en wat Parmezaanse kaas krijgt dit pastagerecht al zijn smaak dat het nodig heeft. Om het geheel dan nog wat lichter te maken, kies ik voor magere spekreepjes (of kalkoenreepjes zijn ook heerlijk) en courgette om toch op zān minst iedereen van zijn groentjes te voorzien.

Je kan natuurlijk deze pasta carbonara met courgette prima vegetarisch maken, maar kruidt dan zeker goed af om het zoutgehalte van het spek wat te kunnen evenaren. De groenten die je toevoegt kan je natuurlijk ook helemaal zelf kiezen, maar de ietwat neutrale smaak van de courgette vind ik in dit geval perfect passen. Een groene side-salad met wat tomaatjes zou natuurlijk ook een prima aanvulling zijn. Deze heerlijk romige Pasta carbonara met courgette vult enorm goed, en is zeker en vast een echte crowdpleaser!
Ingrediƫnten
- 300 gram spaghetti
- 1 grote courgette of 2 kleine
- 100 gram magere spekblokjes
- 2 eieren
- 50 gemalen Parmezaanse kaas
Instructies
- Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta beetgaar en hou een kopje pasta water bij voor je afgiet!
- In een pan met hoge randen, bak het spek krokant in 5 minuten.
- Snij de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Verwijder eventueel wat vet van het spek als er teveel in de pan zit. Bak 4 minuten.
- Kluts de eieren samen met 3/4de van de kaas los en kruidt met peper en zout.
- Doe de pasta bij het spek en zet goed onder elkaar. Draai het vuur uit.
- Voeg het eimengsel toe en roer snel zodat het ei niet stolt maar een heerlijk romige saus wordt.
- Voeg het pasta water toe voor extra creamyness.
- Werk elk bord nog af met wat kaas bovenop.
Heel lekker, bedankt voor het recept. Ik vervang het kopje water door wat culinaire room, het maakt alles wat smeuĆÆger.
Ik eet regelmatig de originele (Rome) pasta carbonara. Die is inderdaad zonder room. De volgende keer courgetteslierten er doorheen. Lijkt me lekker. Bedankt voor het idee.
De pasta carbonara uit Noord Italiƫ is vies. Dat wordt gemaakt met dik spek niet krokant en slagroom.
Dat was weer een heerlijk, simpel receptje!
Wij aten het met broccoli in plaats van courgette. Ook een topper!
Dit is zooooo hemels lekker en super snel en gemakkelijk! Regelmatig op onze weekmenu ?
Heel lekker! Ik ben sowieso een voorstander van meer variatie en afwisseling en pasta carbonara is soms maar wat saai. Dus absolute fan! Ik durf er soms zelfs nog wat champignons bij te doen.