Veggie lasagna uit de pan

Deze veggie lasagna zou wel eens jouw redding kunnen zijn. Het was mijn redding in ieder geval. Voor zo’n avond waarop je dacht veel tijd te hebben, maar het plots al ontzettend laat lijkt en je nog géén idee hebt wat je wil maken als avondeten.

Laat ik je zeggen, deze veggie lasagna uit de pan is HET recept om dan eens op tafel te zetten. Ik zal je zeggen waarom:

  • Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig (6 als je de optionele toevoegingen meetelt).
  • Het duurt maar 20 minuten om te maken.
  • Door de kant-en-klare veggie bolognaisesaus van Manna te gebruiken met al 80% groentes hoef je niet veel extra toe te voegen voor een groentenrijke maaltijd.
  • je prima restjes uit je koelkast kan gebruiken (andere groentes dan courgette, restjes gemalen kaas, eventueel pijnboompitjes?).
  • Het zo hartverwarmend is als de klassieke lasagna maar met véél minder werk.

Nostalgie

Iedereen had/heeft wel zo’n maaltijd die thuis op tafel gezet werd als de nood hoog was. Je was onverwacht laat thuis van de scouts, het familiefeest had toch geen avondeten of niemand had met het druilerige weer zin om naar de winkel te gaan. Wat kwam er dan bij ons wel eens op tafel? Spaghetti met Manna saus. Oh my, I loved it so! Daarom was ik heel benieuwd naar de nieuwe veggie bolognaise, want zoals jullie wel weten is Mr. Kokerellen vegetariër. Blij dat het terug mogelijk is om af en toe een Manna-momentje in te lassen. ;)

Veggie lasagna uit de pan

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g lasagna vellen
  • 1 pot vegetarische bolognaisesaus van Manna
  • 1 courgette
  • 1 bol mozzarella
  • 1 handjevol basilicum en kerstomaatjes optioneel

Instructies

  • Snij de courgette doormidden en in halve maantjes. Stoof ze aan in een pan met hoge zijden (of een gietijzeren pot) met wat olijfolie voor zo’n 2-3 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de vegetarische bolognaisesaus toe aan de courgettes. Vul de (nu lege) pot met water en voeg toe aan de pan. Breng aan de kook.
  • Breek de lasagna vellen in een paar stukken en voeg bij de saus. Voeg de vellen in een paar delen toe en roer tussendoor goed zodat ze niet gaan kleven.
  • Kook op laag vuur al roerend tot de lasagna vellen het meeste van het water opgenomen hebben. Roer zeker in het begin goed, zodat de vellen niet aan elkaar kleven.
  • Snij de mozzarella in schijfjes. Beleg de lasagna met de mozzarella en laat oftewel 5 minuten smelten onder een deksel, oftewel zet je de pot even in de oven onder de grill tot de kaas goudbruin is.
  • Serveer meteen en werk eventueel af met verse basilicum en wat kerstomaatjes.

Smakelijk!

Zot op veggie lasagna of pasta recepten? Probeer dan zeker ook eens de pasta carbonara met citroen en erwtjes, pittige pasta met champignons of deze pasta met ricotta en groene groenten.

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *