5 van 1 beoordeling

Creamy Eenpotspasta met chipolata

Biologisch eten. Je bent er vaak voor of er tegen. Eén van de redenen waarom mensen niet voor biologisch kiezen is vaak dat het duurder is dan gewone producten & daar kan ik me helemaal in vinden. Toch hoeft dit niet per se een issue te zijn, dus toen Carrefour me vroeg om een recept met hun bioproducten te bedenken greep ik meteen de kans om er ook een budget challenge van te maken aka een gerecht voor 4 personen onder 10 euro. Deze romige eenpostspasta was het resultaat.

Carrefour heeft over meer dan 1100 bioproducten in hun gamma, waarvan meer dan 300 huismerk producten. Impressive, toch? In hun selectie zitten een heleboel betaalbare producten, dus het was eigenlijk geen moeite om een selectie te maken voor mijn volgende recept. Ik koos onder andere biologische pasta, ui & tomaat, maar ook biologische kaas & chipolata’s. Mijn voorkeur voor bioproducten gaan meestal uit naar zuivel & vlees, omdat deze rechtstreeks met het dier in verband staan & was blij te zien dat ik hier ook zeker mijn gading vond.

Het recept dat uiteindelijk op tafel kwam, was een heerlijk romige pasta met 7 ingrediënten voor slechts 9,91 euro. Dat is minder dan 2,5 euro per persoon! Niet slecht als je het mij vraagt! :)  Als je het vlees zou weglaten (wat prima kan overigens), kwam het gerecht zelfs maar op 6,60 euro in totaal komen. Zeg nu niet meer zomaar dat biologisch niet binnen je budget past. Zeker niet nadat je dit gerechtje hebt geproefd.

Creamy Eenpotspasta met chipolata

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

  • 300 g fusilli pasta
  • 250 g chipolata worstjes
  • 1 grote ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 l melk
  • 100 g gemalen kaas
  • een handvol basilicumblaadjes

Instructies

  • Zet een grote pot op het vuur.
  • Snij de ui in dunne reepjes en bak in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Snij ondertussen de worstjes in kleine blokjes (zodat het mini gehaktballetjes worden) en voeg ze toe aan de pot.
  • Bak rondom rond bruin (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn).
  • Voeg de melk toe, samen met 1/2de liter koud water, de pasta, de tomatenblokjes en eventueel een bouillonblokje.
  • Breng aan de kook. Kook voor ongeveer 10 minuten, of tot het meeste van de vloeistof is opgenomen en de pasta gaar is. Blijf regelmatig roeren om plakken te vermijden.
  • Draai het vuur uit en meng er de kaas onder.
  • Snij de basilicumblaadjes in fijne reepjes en verdeel over de pasta bij serveren.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

healthy dinner pasta gezond biologisch bio chipolata tomaat creamy kaas 3

Nog goesting?

Lunch
00:30

Pizza baguette met pesto, tomaat en kip

Vlees
00:25

Goedgevulde Thaise rode curry met kip

Hoofdgerecht
00:25

Krokante Taco's met kip en cheddar uit de oven

Vlees
00:35

Mexicaanse gevulde courgette

Vlees
00:45

Pasta alla forno met giga gehaktballen

Vlees
00:25

Curry met spitskool, spek & banaan

Hoofdgerecht
00:50

Ovenschotel met asperges, kip en krieltjes

Pasta
00:20

Pasta pesto roomsaus met giga gehaktballen