Pompoen macaroni in de oven

Als we het over ultiem comfort food hebben, dan kan deze zalige ovenschotel met pasta pompoen uit de oven wel eens in je top 3 komen te staan! Deze knaller heeft alles wat de klassieke macaroni met hesp je kan bieden; heerlijke pasta, romige saus, krokante kaas aan de bovenkant en zoute stukjes spek. Maar daarnaast is deze pasta pompoen uit de oven een stiekeme gezonde variant met een goede dosis pompoen (en dus je dagelijkse behoefte aan groenten) en geen boter of bloem zonder ook maar iets aan smaak te moeten inboeten. Heb ik je overtuigd? ;)

Pompoen pasta uit de oven, Mac & cheese maar dan beter!

Deze ovenschotel is net zo gemakkelijk als de klassieker, maar zoals gezegd gewoon veel beter voor je. Ik heb gaandeweg al zoveel trucjes ontdekt om geen klassieke roux meer te gebruiken wat voor je gezondheid toch voordelig zal zijn aangezien je daardoor een heleboel boter en bloem kan skippen.  Zo maakte ik vorig jaar al een gezonde éénpotsversie van de mac & cheese, maar deze herfstige variant mag er ook zééker wezen!

Ben je een pompoenliefhebber dan is deze pasta pompoen uit de oven voor jou helemaal het eind! Maak het jezelf lekker gemakkelijk en koop gesneden of geschilde pompoen of rooster je pompoen eerst in de oven, zoals ik je hier al eens uitlegde op de blog. Mix de pompoen met de melk en een goede dosis kaas en je hebt een saus om u tegen te zeggen!

Recept afdrukken
4.84 van 6 stemmen

Pompoen macaroni uit de oven

Voorbereidingstijd25 min
Bereidingstijd20 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 500 g macaroni
  • 1 butternut pompoen
  • 250 g spekjes
  • 1 ui
  • 250 ml melk
  • 200 g gemalen kaas pittig
  • een paar takjes tijm

Instructies

  • Snij en schil de pompoen in blokjes of rooster de gehele pompoen eerst in de oven voor 45 minuten om het snijden gemakkelijker te maken.
  • Doe de spekjes in een pot en bak ze krokant. Haal ze eruit en doe in een kommetje. Verwijder eventueel het vet.
  • Doe wat olie in dezelfde pot en fruit de ui en pompoen aan voor 5 minuten samen met de tijmblaadjes. Kruidt met peper en zout.
  • Voeg de melk toe samen met 250ml water en kook het mengsel voor zo’n 5-10 minuten tot de pompoen helemaal zacht is.
  • Kook ondertussen water voor de macaroni en kook voor 1 minuut minder dan de verpakking zegt.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Mix het pompoen-mengsel met een staafmixer en meng hieronder nu de helft van de kaas. voeg daarna de spekjes terug toe aan de saus die van textuur op dikkige soep lijkt.
  • Voeg een half tasje van het pasta-water toe en giet de pasta daarna af.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en zet alles goed onder elkaar.
  • Doe de pasta in een ovenschaal en bedek met de andere helft gemalen kaas.
  • Bak in de oven voor zo’n 15-20 minuten tot de bovenkant goudbruin ziet.

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer avond recepten zoals deze pompoen pasta uit de oven? Geen probleem, I’ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

You may also like



23 gedachten over “Pompoen macaroni in de oven”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept