5 van 1 beoordeling

Pittige noedels met kipgehakt en witte kool

Aangezien het noedelreceptje dat ik ondertussen al bijna een jaar geleden postte zo’n succes was, ben ik er vandaag weer om met jullie een minstens even lekker en gemakkelijk topgerechtje te delen. Deze noedels met kipgehakt en een pittig sausje zijn de max!

Aziatisch geïnspireerd, maar dan veel simpeler

Aziatische gerechten gebruiken vaak honderd en één kruiden, specerijen en sausjes om dan fantastische smaakexplosies te kunnen creëren. Natuurlijk is dit fantastisch als je 1) veel opbergruimte hebt voor al die potjes en pannetjes, 2) dit bijna elke dag gaat gebruiken, en 3) veel tijd hebt om te gaan experimenteren in de keuken. In mijn geval geen één van de bovenstaande & dus voor mijn (en jullie) gemak heb ik dan maar besloten om alles toch wat te vereenvoudigen.

Daarom vandaag deze heerlijk pittige noedels met kippengehakt, witte kool en paprika, & een ontzettend gemakkelijke pindasaus met maar 2 ingrediënten. In minder dan een half uur heb je deze stoof op tafel staan en kan het eetfestijn beginnen! :)

Pittige noedels met kipgehakt, paprika en witte kool

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediënten

Voor de noedels

  • 250 gram eierenoedels
  • 400 gram gesneden witte kool
  • 3 paprika’s in reepjes
  • 250 gram kipgehakt
  • 50 gram geroosterde pindanoten optioneel

Voor de saus

  • 3 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis*
  • 1 theelepel sambal oelek optioneel

Instructies

  • Zet een wok op hoog vuur en laat goed warm worden. Doe wat neutrale olie in een pan en bak het kipgehakt voor 2 minuten. Voeg dan de paprikareepjes en witte kool toe en roerbak voor 4 minuten.
  • Zet ondertussen een pot met water op en kook de noedels volgens de verpakking.
  • Doe alle ingrediënten van de saus bij in de wok en bak voor 1 minuut.
  • Doe dan ook de noedels erbij en zet alles goed onder elkaar.
  • Serveer en werk eventueel af met de geroosterde pindanoten.
* Heb je dat niet in huis? Dit kan je ook vervangen door 3 eetlepels soyasaus en een theelepel bruine suiker!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_6734 copy

Nog goesting?

rijst met kip en cashew
Rijst
00:25

Kip & cashew rijst

oosterse gevulde courgette
Vlees
00:40

Oosterse gevulde courgette

aardappel schotel met kip
Hoofdgerecht
00:40

Loaded aardappel schotel met kip, paprika en gesmolten ...

broodje kip hawai
Lunch
00:20

Warm broodje kip hawai

taco's met kip
Hoofdgerecht
00:25

Taco's met kip en cheddar uit de oven

pasta geitenkaas
Pasta
00:25

Pasta met geitenkaassaus & Ganda ham

curry met spitskool
Vlees
00:25

Curry met spitskool, spek & banaan

stoofvlees van wild
Kerst
03:10

Stoofvlees van wild