Pasta carbonara met courgette

Pasta carbonara met courgette. Ik weet het, ik weet het, but what can I say! Ik heb al heel veel pasta receptjes met jullie gedeeld maar dat zijn nu eenmaal de snelle en gemakkelijke receptjes die ik zelf ook het allervaakst maak (en ook het allerliefst eet :D). Eén van de meest gemakkelijke receptjes (naast eenpotpasta, de pasta met groene groenten of de pasta puttanesca, heb je die al eens gemaakt?) moet dan toch ook wel deze pasta carbonara zijn.
En ik hoor je misschien al denken, “allemaal goed Ellen, maar zo’n romige pasta past nu toch niet echt helemaal thuis op Kokerellen?”. Maar het klassieke recept voor pasta carbonara gebruikt zelfs helemaal geen room & met een paar eitjes en wat Parmezaanse kaas krijgt dit pastagerecht al zijn smaak dat het nodig heeft. Om het geheel dan nog wat lichter te maken, kies ik voor magere spekreepjes (of kalkoenreepjes zijn ook heerlijk) en courgette om toch op z’n minst iedereen van zijn groentjes te voorzien.

Je kan natuurlijk deze pasta carbonara met courgette prima vegetarisch maken, maar kruidt dan zeker goed af om het zoutgehalte van het spek wat te kunnen evenaren. De groenten die je toevoegt kan je natuurlijk ook helemaal zelf kiezen, maar de ietwat neutrale smaak van de courgette vind ik in dit geval perfect passen. Een groene side-salad met wat tomaatjes zou natuurlijk ook een prima aanvulling zijn. Deze heerlijk romige Pasta carbonara met courgette vult enorm goed, en is zeker en vast een echte crowdpleaser!
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 1 grote courgette of 2 kleine
- 100 gram magere spekblokjes
- 2 eieren
- 50 gemalen Parmezaanse kaas
Instructies
- Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta beetgaar en hou een kopje pasta water bij voor je afgiet!
- In een pan met hoge randen, bak het spek krokant in 5 minuten.
- Snij de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Verwijder eventueel wat vet van het spek als er teveel in de pan zit. Bak 4 minuten.
- Kluts de eieren samen met 3/4de van de kaas los en kruidt met peper en zout.
- Doe de pasta bij het spek en zet goed onder elkaar. Draai het vuur uit.
- Voeg het eimengsel toe en roer snel zodat het ei niet stolt maar een heerlijk romige saus wordt.
- Voeg het pasta water toe voor extra creamyness.
- Werk elk bord nog af met wat kaas bovenop.
Smakelijk!

Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter
Ik hou van pasta! Ziet er weer lekker uit ^^
Hihi, ik ook! Zou het echt elke dag kunnen eten…
Dit ga ik proberen! Ik heb al vaker een pasta carbonara gemaakt, maar op een of andere manier lukt het mij nooit de saus met eieren en kaas op de juiste manier voor elkaar te krijgen haha. Misschien komt dit omdat ik de eieren en de kaas niet vooraf mengde, maar pas in de pan pasta… Ik ben benieuwd!
Laat weten of het lukte! :) Het is ook belangrijk dat het vuur uitstaat en de ingrediënten dus niet meer suuuperwarm zijn. Ik laat Het Lief altijd gieten me het ei-mengsel terwijl ik als een zot sta te roeren. Hahaha! :)
Vandaag klaargemaakt en ben alweer fan. Dit is toch het aantal ingrediënten voor 2 personen hé ? Jullie zijn dan toch wel heeeel grote eters !
Nee, voor vier personen! Het gerechtje vult heel goed dus dat zou normaal gezien voldoende moeten zijn. :)
Ik heb het toegevoegd aan het recept, was het vergeten! :) Bedankt!
Dit ga ik volgende week sowieso op kot maken! :D
Oeh, daar is ie perfect voor! Laat zeker weten hoe hij smaakte :D
Het lijkt me heerlijk, maar ben een beetje huiverig voor de rauwe eieren. Kan dit geen kwaad!
Hi Mirjam,
Door de warme pasta koken de eieren alsnog, dus normaal gezien geeft dit geen probleem. Je kan ook altijd voor gepasteuriseerde eieren gaan. Tegenwoordig kan je die gewoon in de supermarkt vinden.
Veel liefs,
Ellen
Heel lekker! Ik ben sowieso een voorstander van meer variatie en afwisseling en pasta carbonara is soms maar wat saai. Dus absolute fan! Ik durf er soms zelfs nog wat champignons bij te doen.
Dit is zooooo hemels lekker en super snel en gemakkelijk! Regelmatig op onze weekmenu 😍
Dat was weer een heerlijk, simpel receptje!
Wij aten het met broccoli in plaats van courgette. Ook een topper!
Ik eet regelmatig de originele (Rome) pasta carbonara. Die is inderdaad zonder room. De volgende keer courgetteslierten er doorheen. Lijkt me lekker. Bedankt voor het idee.
De pasta carbonara uit Noord Italië is vies. Dat wordt gemaakt met dik spek niet krokant en slagroom.
Heel lekker, bedankt voor het recept. Ik vervang het kopje water door wat culinaire room, het maakt alles wat smeuïger.
Zoooo lekker en gemakkelijk! Vaste waarde op de menu hier.