4.84 van 6 beoordelingen

Pasta carbonara met courgette

Pasta carbonara met courgette. Ik weet het, ik weet het, but what can I say! Ik heb al heel veel pasta receptjes met jullie gedeeld maar dat zijn nu eenmaal de snelle en gemakkelijke receptjes die ik zelf ook het allervaakst maak (en ook het allerliefst eet :D). Eén van de meest gemakkelijke receptjes (naast eenpotpasta, de pasta met groene groenten of de pasta puttanesca, heb je die al eens gemaakt?) moet dan toch ook wel deze pasta carbonara zijn.

En ik hoor je misschien al denken, “allemaal goed Ellen, maar zo’n romige pasta past nu toch niet echt helemaal thuis op Kokerellen?”. Maar het klassieke recept voor pasta carbonara gebruikt zelfs helemaal geen room & met een paar eitjes en wat Parmezaanse kaas krijgt dit pastagerecht al zijn smaak dat het nodig heeft. Om het geheel dan nog wat lichter te maken, kies ik voor magere spekreepjes (of kalkoenreepjes zijn ook heerlijk) en courgette om toch op z’n minst iedereen van zijn groentjes te voorzien.

IMG_6809 copy

Je kan natuurlijk deze pasta carbonara met courgette prima vegetarisch maken, maar kruidt dan zeker goed af om het zoutgehalte van het spek wat te kunnen evenaren. De groenten die je toevoegt kan je natuurlijk ook helemaal zelf kiezen, maar de ietwat neutrale smaak van de courgette vind ik in dit geval perfect passen. Een groene side-salad met wat tomaatjes zou natuurlijk ook een prima aanvulling zijn. Deze heerlijk romige Pasta carbonara met courgette vult enorm goed, en is zeker en vast een echte crowdpleaser!

Pasta carbonara met courgette

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.84 van 6 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 1 grote courgette of 2 kleine
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 2 eieren
  • 50 gemalen Parmezaanse kaas

Instructies

  • Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta beetgaar en hou een kopje pasta water bij voor je afgiet!
  • In een pan met hoge randen, bak het spek krokant in 5 minuten.
  • Snij de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Verwijder eventueel wat vet van het spek als er teveel in de pan zit. Bak 4 minuten.
  • Kluts de eieren samen met 3/4de van de kaas los en kruidt met peper en zout.
  • Doe de pasta bij het spek en zet goed onder elkaar. Draai het vuur uit.
  • Voeg het eimengsel toe en roer snel zodat het ei niet stolt maar een heerlijk romige saus wordt.
  • Voeg het pasta water toe voor extra creamyness.
  • Werk elk bord nog af met wat kaas bovenop.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

IMG_6815 copy

Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter

Nog goesting?

Vlees
00:20

Eenpans pasta met broccoli, boursin en gehakt

Pasta
00:20

éénpanspasta puttanesca

Pasta
00:25

Pasta met geitenkaassaus & Ganda ham

Hoofdgerecht
00:30

Romig eenpansgerecht met pasta, zalm en prei

Vis
00:20

Pasta Boursin met zalm

Lunch
00:20

Tomatensoep met tortellini

Vlees
00:35

Romige eenpots pasta met witloof, spinazie en worst

Vis
00:30

pasta met broccoli, zalm en curry