Pasta carbonara met courgette. Ik weet het, ik weet het, but what can I say! Ik heb al heel veel pasta receptjes met jullie gedeeld maar dat zijn nu eenmaal de snelle en gemakkelijke receptjes die ik zelf ook het allervaakst maak (en ook het allerliefst eet :D). EƩn van de meest gemakkelijke receptjes (naast eenpotpasta, de pasta met groene groenten of de pasta puttanesca, heb je die al eens gemaakt?) moet dan toch ook wel deze pasta carbonara zijn.
En ik hoor je misschien al denken, āallemaal goed Ellen, maar zoān romige pasta past nu toch niet echt helemaal thuis op Kokerellen?ā. Maar het klassieke recept voor pasta carbonara gebruikt zelfs helemaal geen room & met een paar eitjes en wat Parmezaanse kaas krijgt dit pastagerecht al zijn smaak dat het nodig heeft. Om het geheel dan nog wat lichter te maken, kies ik voor magere spekreepjes (of kalkoenreepjes zijn ook heerlijk) en courgette om toch op zān minst iedereen van zijn groentjes te voorzien.

Je kan natuurlijk deze pasta carbonara met courgette prima vegetarisch maken, maar kruidt dan zeker goed af om het zoutgehalte van het spek wat te kunnen evenaren. De groenten die je toevoegt kan je natuurlijk ook helemaal zelf kiezen, maar de ietwat neutrale smaak van de courgette vind ik in dit geval perfect passen. Een groene side-salad met wat tomaatjes zou natuurlijk ook een prima aanvulling zijn. Deze heerlijk romige Pasta carbonara met courgette vult enorm goed, en is zeker en vast een echte crowdpleaser!
Ingrediƫnten
- 300 gram spaghetti
- 1 grote courgette of 2 kleine
- 100 gram magere spekblokjes
- 2 eieren
- 50 gemalen Parmezaanse kaas
Instructies
- Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta beetgaar en hou een kopje pasta water bij voor je afgiet!
- In een pan met hoge randen, bak het spek krokant in 5 minuten.
- Snij de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Verwijder eventueel wat vet van het spek als er teveel in de pan zit. Bak 4 minuten.
- Kluts de eieren samen met 3/4de van de kaas los en kruidt met peper en zout.
- Doe de pasta bij het spek en zet goed onder elkaar. Draai het vuur uit.
- Voeg het eimengsel toe en roer snel zodat het ei niet stolt maar een heerlijk romige saus wordt.
- Voeg het pasta water toe voor extra creamyness.
- Werk elk bord nog af met wat kaas bovenop.
Het lijkt me heerlijk, maar ben een beetje huiverig voor de rauwe eieren. Kan dit geen kwaad!
Hi Mirjam,
Door de warme pasta koken de eieren alsnog, dus normaal gezien geeft dit geen probleem. Je kan ook altijd voor gepasteuriseerde eieren gaan. Tegenwoordig kan je die gewoon in de supermarkt vinden.
Veel liefs,
Ellen
Dit ga ik volgende week sowieso op kot maken! :D
Oeh, daar is ie perfect voor! Laat zeker weten hoe hij smaakte :D
Vandaag klaargemaakt en ben alweer fan. Dit is toch het aantal ingrediƫnten voor 2 personen hƩ ? Jullie zijn dan toch wel heeeel grote eters !
Nee, voor vier personen! Het gerechtje vult heel goed dus dat zou normaal gezien voldoende moeten zijn. :)
Ik heb het toegevoegd aan het recept, was het vergeten! :) Bedankt!
Dit ga ik proberen! Ik heb al vaker een pasta carbonara gemaakt, maar op een of andere manier lukt het mij nooit de saus met eieren en kaas op de juiste manier voor elkaar te krijgen haha. Misschien komt dit omdat ik de eieren en de kaas niet vooraf mengde, maar pas in de pan pasta… Ik ben benieuwd!
Laat weten of het lukte! :) Het is ook belangrijk dat het vuur uitstaat en de ingrediƫnten dus niet meer suuuperwarm zijn. Ik laat Het Lief altijd gieten me het ei-mengsel terwijl ik als een zot sta te roeren. Hahaha! :)
Ik hou van pasta! Ziet er weer lekker uit ^^
Hihi, ik ook! Zou het echt elke dag kunnen eten…