4.50 van 18 beoordelingen

Loaded aardappel schotel met kip, paprika en gesmolten kaas uit de Airfryer

Loaded fries winnen steeds meer bekendheid. Ken jij het concept al? Hierbij gebruik je als basis frietjes die je dan afwerkt met allerlei toppings. Ik vind het concept fantastisch, maar nogal vettig dus ik deel graag met jullie mijn eigen versie, een heerlijke aardappel schotel kip, paprika en gesmolten kaas die ik maak in de Philips Premium Airfryer XXL met Smart Sensing technologie.

Deze aardappelschotel is super eenvoudig te maken en het beste van al is dat je amper vetstof toevoegt en toch een mega smaakvol eenpansgerecht op tafel zet. Het receptje vraagt wat snijwerk, maar dat kan gemakkelijk tijdens het bakken in de Airfryer. Ik leg jullie graag uit hoe ik tewerk ga:

  1. Ik start met het schillen van mijn aardappelen. Gebruik je krieltjes, was ze dan goed dan hoef je de schil er niet af te halen. Snij de grotere doormidden. Gebruik je gewone vastkokende aardappelen, snij ze dan in wedges. Om ze extra krokant te maken voegen we een scheutje zonnebloemolie toe (een theelepel is voldoende). Zet ze goed onder elkaar om de olie gelijk te verdelen.
  2. Van zodra de aardappelen in de Airfryer zitten, start ik met de ui en paprika. Die snij ik in hapklare stukken. Zodra alle groenten gesneden zijn voeg ik ze toe aan het mandje van de Airfryer.
  3. Daarna bereid ik het vlees voor deze aardappel schotel door de kip in kleine stukjes te snijden en goed te kruiden. Die gaat dan weer bij in de Airfryer.
  4. Als laatste stap rasp ik de kaas terwijl alle bovenstaande ingrediƫnten gaar bakken en voeg deze toe aan de ingrediƫnten die ik in het bakmandje heb gedaan. Even 2 minuutjes terug in de Airfryer om lekker te smelten. En klaar is kees! Dankzij de Airfryer XXL-versie kan je zo heel gemakkelijk voor 4 personen een volledige eenpansmaaltijd bereiden.
aardappel schotel met kip

Je favoriete toppings voor deze aardappel schotel

Dit recept is zoo eenvoudig en smaakt heerlijk op zich, maar je kan je loaded aardappel schotel natuurlijk met van alles afwerken. Ik koos voor 3 smaakvolle ingrediƫnten, namelijk een beetje mayonaise, barbecuesaus en fijngesneden lente-ui. Andere lekkere toppings die je kan uitproberen:

  • Wat fijngesneden pepertjes (Jalapeno bijvoorbeeld)
  • Gefrituurde ui’tjes
  • Ketchup of mosterd
  • Fijngesneden tomaatjes
  • Guacamole of stukjes avocado
  • MaĆÆs
  • Noem maar op!

Heb je nog geen Airfryer in huis en wil je graag weten of hij iets voor jou is? Ik schreef er niet alleen een uitgebreide review over maar deel ook in die blogpost een filmpje + drie extra eenpansgerechten die je met het bakaccessoire kan maken. Hoe mooi is deze nieuwe editie trouwens met smart sensing technology en een prachtige rosƩ gouden handvat en knoppen. Je zou het Smart Chef programma ook kunnen gebruiken voor dit recept.

Loaded aardappel schotel met kip, paprika en gesmolten kaas uit de Airfryer

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.50 van 18 beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 3 paprika's
  • 400 gram kipfilet
  • 1 grote rode ui
  • 2 eetlepels kip, satĆ© of friet kruiden
  • 50 gram geraspte cheddar

Toppings

  • barbecuesaus
  • Mayonaise
  • fijngesneden lente-ui

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij in wedges. De grotere sneed ik in 6, de kleinere in 4. Meng de aardappelwedges met een klein scheutje zonnebloemolie (ongeveer een theelepel) en kruid met 1 eetlepel van de kipkruiden. Meng goed tot de kruiden en olijfolie over de aardappelen verdeeld zijn.
  • Verdeel de aardappelwedges over het mandje van de Airfryer en zet ze de timer voor 5 minuten op 180Ā°C.
  • Snij terwijl de aardappelen bakken de paprika's en ui en hapklare stukken. Dit hoeft niet al te fijn.
  • Schud het mandje met de aardappelen op en voeg de groenten toe. Zet even onder elkaar en plaats opnieuw in de Airfryer voor 10 minuten op 180Ā°C.
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid met de overige kipkruiden en een scheutje zonnebloemolie. Meng goed.
  • Voeg de kipblokjes toe bovenop de groenten en bak voor 10 minuten op 180Ā°C in de Airfryer.
  • Wil je graag gesmolten kaas bovenop? Schep dan de groentjes en kip in het bakaccessoire en bak voor zo'n 3 minuten op 180Ā°C tot de kaas helemaal gesmolten is. Werk af met de toppings (naar jouw keuze).

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, Iā€™ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

aardappel schotel met kip

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Philips. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen verwijs ik je graag door naar mijn disclaimer.

Nog goesting?

veggie hamburgers
Vegetarisch
00:20

De beste veggie hamburgers

tagliatelle met geroosterde tomaten
Vegetarisch
00:20

Tagliatelle met geroosterde tomaten & ricotta

Ovenschotel met broccoli en zalm
Hoofdgerecht
00:35

Romige ovenschotel met broccoli, asperges en zalm met n...

lasagne met pesto
Veggie
00:50

Lasagne met pesto & kerstomaatjes

quesadilla met avocado
Lunch
00:15

Zomerse quesadilla met avocado

italiaanse gevulde courgette
Vlees
00:30

Italiaanse gevulde courgette met krieltjes

pasta carbonara met asperges
Veggie
00:20

Lente pasta carbonara met asperges & erwtjes

buddha bowl met zoete aardappel
Hoofdgerecht
00:45

Buddha bowl met zoete aardappel