Nog geen beoordelingen

Pasta alla forno met giga gehaktballen

Deze pasta, jongens toch, waar zelfs te beginnen. Als jullie me op Instagram volgen, dan zullen jullie vast al gezien hebben dat ik begin deze maand in Rome verbleef voor een weekend dankzij het pastamerk Barilla. Zo heerlijk die zon, de mooie gebouwen (en mensen), maar vooral het aller-aller-lekkerste eten. Om me nog even terug in Italië te wagen, maakte ik deze pasta alla forno, wat eigenlijk pasta in de oven wil zeggen.

Maar laten we, voor we naar het recept gaan, het even hebben over pasta. Oh boy pasta! Het blijft nog één van mijn grote favorieten. En in de Mediterraanse keuken zoals in Italië gaat er geen dag voorbij zonder een pastagerechtje gegeten te hebben. Balans is daarbij dan ook key. Zij kiezen voor pasta (als koolhydraat en ook een uitstekende vorm van energie voor de dag) als voorgerecht en meestal een goede portie proteïne als hoofdgerecht om de perfect afgeronde maaltijd te krijgen.

pasta-met-gehaktballen-alla-forno-3
pasta-met-gehaktballen-alla-forno-5

Daarom heb ik dan ook geprobeerd om dit receptje naar Italiaanse normen te maken, maar natuurlijk met een Kokerellen twist! Wat had je gedacht. Ik koos voor de Barilla penne die groefjes heeft zodat de saus extra goed blijft kleven rondom, wist je dat? Samen met je favoriete tomatensaus, een heleboel reuze gehaktballen, spinazie en een goede hoeveelheid mozzarella op de bovenkant, krijg je een waar avondfeestje op je bord! Serveer eventueel met een side salad van rucola, tomaat en balsamico om je helemaal in Italië te wanen.

Pasta alla forno met giga gehaktballen

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 hongerige Italianen

Ingrediënten

  • 350 g penne
  • 1 kg tomatensaus
  • 500 g kippengehakt
  • 200 g babyspinazie
  • 100 g kerstomaatjes
  • 2 bollen mozarella
  • 1 el gedroogde/verse tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng het kippengehakt met de tijm en maak er balletjes van ter grootte van een golfbal. Ik gebruik een ijsschep om zo allemaal dezelfde grootte te krijgen.
  • Zet ondertussen water op voor de pasta en kook in ruim water voor het aangewezen aantal minuten – 1 minuut (al dente).
  • Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de gehaktballetjes tot ze bruin zijn rondom (ze garen altijd nog verder in de oven).
  • Giet de pasta af en doe in een grote ovenschaal om zo wat te kunnen afkoelen (houdt niet onder koud water!). Doe er eventueel wat olijfolie over om het minder te laten plakken.*
  • Meng er de spinazie, de gehalveerde kerstomaatjes, tomatensaus en gehaktballetjes doorheen.
  • Bedek de bovenkant met schijfjes mozarella en zet in de oven voor 25 minuten tot goudbruin.
* Olijfolie tijdens het koken toevoegen heeft geen enkel effect op de plakkerigheid van de pasta, aangezien die toch blijft drijven. Wil je plakken voorkomen dan voeg je dus best wat olie toe na het afgieten.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Zijn jullie ook zo fan van pasta? Vergeet dan zeker niet mee te doen aan de winactie die nu loopt op de mijn Instagrampagina! Je kan er een fantastische reis naar Italië mee winnen!

pasta-met-gehaktballen-alla-forno-6

Nog goesting?

Pasta
00:20

Pasta met romige paprikasaus

Lunch
00:20

Warm broodje kip hawai

Vlees
00:25

Italiaanse kippenburgers met courgette

Vlees
00:35

Mexicaanse gevulde courgette

Vlees
00:30

Ovenschotel met aardappel, chipolata & paprika

Hoofdgerecht
00:50

Eenpansgerecht met rijst en tandoori kip

Rijst/couscous/noedels
00:30

Pittige noedels met kip

Aardappel
00:35

Wortelpuree met prei, ham & oude kaas