Parelcouscous met gegrilde pompoen, ui en walnoten

Parelcouscous, ik heb je eindelijk gevonden! En oh boy, you are delicious! :) Deze warme salade is dan ook de perfecte manier om parelcouscous eens uit te proberen. Heerlijke herfstige smaken, meer heb je niet nodig nu de avonden donkerder worden. Natuurlijk is de sterspeler van de herfst van de partij: pompoen. Het is en blijft mijn favoriete groente. Dat zal je vast al gemerkt hebben aangezien ik er al talrijke recepten mee maakte hier op de blog.

Wat maakt deze salade nu zo fantastisch? De zacht geroosterde pompoen en rode ui uit de oven, gecombineerd met de frisse geitenkaas, crunchy walnoten en de zoete veenbessen. Het verschil is texturen, smaken en kleuren zorgt voor een fantastisch geheel dat heerlijk warm, maar ook koud gesmaakt kan worden. Hoog tijd dus om deze couscous te maken en niet alleen je gezin, maar ook je collega’s de volgende dag met dit maal te verlekkeren. ;)

Parelcouscous met gegrilde pompoen, ui en walnoten

Aantal personen: 4 personen

Ingredi├źnten

  • 300g parelcouscous
  • 1 kleine flespompoen
  • 2 rode uien
  • 50g walnoten
  • 50g gedroogde veenbessen
  • 100g rucola
  • 100g zachte geitenkaas
  • 1el gedroogde tijm

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C.
  2. Schil de flespompoen en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Schil de rode ui en snij in partjes.
  3. Verdeel de pompoen en ui over een bakplaat en verdeel er wat olie over. Kruid met peper en zout en de gedroogde tijm.
  4. Bak in de oven voor 20-25 minuten tot de pompoen en ui beetgaar zijn.
  5. Kook de parelcouscous volgens de instructies in kokend water. Giet af en doe terug in de pot.
  6. Hak de walnoten fijn en doe ze samen met de veenbessen, pompoen en ui bij de couscous.
  7. Meng goed om de ingredi├źnten te verdelen.
  8. Serveer de salade met de rucola en verdeel er de zachte geitenkaas over.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *