Parelcouscous met gegrilde pompoen, ui en walnoten

Parelcouscous, ik heb je eindelijk gevonden! En oh boy, you are delicious! :) Deze warme salade is dan ook de perfecte manier om parelcouscous eens uit te proberen. Heerlijke herfstige smaken, meer heb je niet nodig nu de avonden donkerder worden. Natuurlijk is de sterspeler van de herfst van de partij: pompoen. Het is en blijft mijn favoriete groente. Dat zal je vast al gemerkt hebben aangezien ik er al talrijke recepten mee maakte hier op de blog.

Wat maakt deze salade nu zo fantastisch? De zacht geroosterde pompoen en rode ui uit de oven, gecombineerd met de frisse geitenkaas, crunchy walnoten en de zoete veenbessen. Het verschil is texturen, smaken en kleuren zorgt voor een fantastisch geheel dat heerlijk warm, maar ook koud gesmaakt kan worden. Hoog tijd dus om deze couscous te maken en niet alleen je gezin, maar ook je collega’s de volgende dag met dit maal te verlekkeren. ;)

Parelcouscous met gegrilde pompoen, ui en walnoten

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 g parelcouscous
  • 1 kleine flespompoen
  • 2 rode uien
  • 50 g walnoten
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 100 g rucola
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 el gedroogde tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de flespompoen en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Schil de rode ui en snij in partjes.
  • Verdeel de pompoen en ui over een bakplaat en verdeel er wat olie over. Kruid met peper en zout en de gedroogde tijm.
  • Bak in de oven voor 20-25 minuten tot de pompoen en ui beetgaar zijn.
  • Kook de parelcouscous volgens de instructies in kokend water. Giet af en doe terug in de pot.
  • Hak de walnoten fijn en doe ze samen met de veenbessen, pompoen en ui bij de couscous.
  • Meng goed om de ingrediënten te verdelen.
  • Serveer de salade met de rucola en verdeel er de zachte geitenkaas over.

Eet smakelijk en geniet van deze parelcouscous met pompoen! X

Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.


You may also like



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept