5 van 6 beoordelingen

dunne havermout pannenkoeken

Oh jaa, deze breakfast party is getting started! Niets schreeuwt “YES, ontbijt” dan deze gemakkelijke, maar vooral overheerlijke havermout pannenkoeken. Er is dus ab-so-luut geen nood aan voorgemaakte pakjes van de winkel, want het is gemakkelijker om het zelf te maken. Haal dus je havermout(meel) al maar boven, want ik ben er zeker van dat je deze heel snel zal willen uitproberen.

Aan pancake receptjes op mijn blog geen gebrek, maar wat er nog ontbrak was een gezondere variant van de traditionele pannenkoek. Gewoon, je kent hem wel, die dunne flapperige pannenkoek. Heerlijk met siroop, fruit of gewoon een goede laag bruine suiker zoals we ze vroeger aten.

havermout pannenkoeken

Deze havermout pannenkoeken hebben een paar kleine twists maar worden daardoor een pak gezonder. Geen probleem dus om ze voor het ontbijt, het middagmaal of zelfs het avondeten op tafel te zetten. Kies voor een zoete variant met fruit of suiker (zoals ik) of ga voor een hartige variant en gebruik je havermout pannenkoeken als wrap met wat kaas, spek of andere heerlijke toppings. Aan jou de keuze!

Dunne havermout pannenkoeken

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 6 beoordelingen
8 pannenkoeken

Ingrediënten

  • 50 g havermeel*
  • 50 g tarwebloem**
  • 250 ml magere melk
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille optioneel

Instructies

  • Meng het havermeel met de bloem.
  • Maak een kuiltje in het deeg en voeg de melk en eieren toe, en eventueel de vanille.
  • Meng van binnen naar buiten tot een egaal deeg.
  • Verwarm een pannenkoekenpan op hoog vuur.
  • Voeg telkens een kleine pollepel toe aan de pan en swirl het deeg rond tot een egaal vlak.
  • Laat bakken tot ze goudbruin zien (bij mij maar 30 seconden) en draai dan om.
  • Hou de pannenkoeken warm in de oven op 150°C of verorber meteen.
*Je kan ook je eigen havermeel maken met een staafmixer of blender. **Ik nam de ratio 50/50 bloem vs havermout. Wil je de pannenkoeken nog gezonder maken? Ga dan voor meer havermout vs bloem. De pannenkoeken zullen zo wel iets moeilijker bakken maar ze zijn nog altijd heerlijk!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, I’ve got you! Op dontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

havermout pannenkoeken

Nog goesting?

Hapjes
00:50

Appel havermoutrepen

Zoete ontbijt
00:10

Smoothiebowl

Zoete hapjes
00:30

Ontbijtkoekjes met chocolade (vegan)

Zoete ontbijt
00:30

Appel kaneel ontbijttaartje

Ontbijt
00:40

Scones met blauwe bessen (suikervrij)

Zoete ontbijt
00:35

Krokante basismuesli

Ontbijt
01:10

Courgette cake als ontbijt

Zoete ontbijt
00:10

Havermout mug cake (suikervrij, 3 ingrediënten)