Niets zo gemakkelijk als een ontbijtje of snack on the go. Want zeg nu zelf, wanneer neem je echt de tijd om rustig te ontbijten of om even pauze te nemen? Deze muffins met blauwe bessen zijn heerlijk van smaak en bevatten allemaal “good for you” ingrediĆ«nten. Ideaal dus om een grote batch van te maken in het weekend, zodat je de week goed kan starten.
Zelf fluffy muffins met blauwe bessen maken was nog nooit zo gemakkelijk
Deze muffins met blauwe bessen heb je in een handomdraai klaar. Je hebt er maar 1 kom voor nodig en een garde. Er komt geen machine aan te pas. Bovendien gebruik ik geen vetstof, maar neem ik Griekse yoghurt. De yoghurt geeft een romigheid en volheid aan de muffins zonder het toevoegen van boter of olie. De smaak van deze muffins met blauwe bessen komt van de havermout en blauwe bessen, maar de combinatie met een klein beetje extra vanille is een overheerlijke combinatie.
Pas de muffins gerust verder aan, aan je eigen smaak. Ik gebruik een mengeling van gewone bloem en havervlokken maar uiteraard kan je hier zelf mee spelen. Kies voor een glutenvrije bloem om ze helemaal glutenvrij te maken of ga voor een gezoete yoghurt om ze nog net wat zoeter te maken. Jij bent de baas van je eigen muffins. ;) Ook qua zoetstof kan je zelf kiezen. Ik nam honing omdat iedereen dit meestal wel in huis heeft en dit geeft een heel neutrale zoete smaak aan je baksels op het einde.
Ingrediƫnten
- 150 g zelfrijzende bloem + 1el
- 100 g havermoutvlokken
- 200 g Griekse yoghurt
- 150 g honing
- 2 eieren
- 1 tl vanille
- 150 g blauwe bessen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180Ā°C en verdeel 12 papieren bakvormpjes over een muffinpan.
- Doe de zelfrijzende bloem (zonder de extra eetlepel) samen met de havermoutvlokken in een grote kom en mix goed.
- Breek in een kleinere kom de twee eieren en klop ze goed los.
- Doe hierbij de yoghurt, honing en vanille en meng goed tot een egaal geheel.
- Voeg het yoghurtmengsel bij de bloem en meng tot alles onder elkaar staat (niet verder!).
- Was de blauwe bessen en bestrooi met 1 el bloem en meng goed zodat alle blauwe bessen een laagje bloem hebben. Zo zakken ze niet allemaal naar de bodem tijdens het bakken.
- Doe de bessen bij het deeg en meng met een spatel.
- Verdeel het deeg over de bakvormpjes en zet voor 18-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Eet smakelijk! X Ellen
Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, Iāve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Hoi Ellen, hoelang kan je deze bewaren? Best in de frigo? Dankjewel!
Hoi ThaĆÆsa,
Best in de frigo ja! En na een dag of 4 steek ik de overschot individueel in een zakje in de diepvriezer.
Groetjes,
Ellen
Gemaakt met plattekaas ipv yoghurt en 1 grote cake van gemaakt… Superlekker!
Heerlijk ontbijt met dit recept! Kan ook als 1 grote cake, wij deden er nog een overrijpe peer bij. Lekker!
Hey ! Lukt dit recept ook met “gewone” soya yoghurt? :-)
Hoi hoi!
Ja dat gaat lukken. Griekse yoghurt is iets dikker dus ik zou misschien iets minder gebruiken om de muffins niet tƩ nat te maken. Ik zou zeggen 150g? :)
Veel bakplezier.
Groetjes,
Ellen