Muffins met blauwe bessen & yoghurt

Niets zo gemakkelijk als een ontbijtje of snack on the go. Want zeg nu zelf, wanneer neem je echt de tijd om rustig te ontbijten of om even pauze te nemen? Deze blauwe bessen muffins zijn heerlijk van smaak en bevatten allemaal “good for you” ingrediĆ«nten. Ideaal dus om een grote batch van te maken in het weekend, zodat je de week goed kan starten.

Pas de muffins gerust verder aan, aan je eigen smaak. Ik gebruik een mengeling van gewone bloem en havervlokken maar uiteraard kan je hier zelf mee spelen. Kies voor een glutenvrije bloem om ze helemaal glutenvrij te maken of ga voor een gezoete yoghurt om ze nog net wat zoeter te maken. Jij bent de baas van je eigen muffins. ;) Ook qua zoetstof kan je zelf kiezen. Ik nam honing omdat iedereen dit meestal wel in huis heeft en dit geeft een heel neutrale zoete smaak aan je baksels op het einde.

Muffins met blauwe bessen & yoghurt

Aantal personen: 12 muffins

Ingrediƫnten

  • 150g zelfrijzende bloem + 1el
  • 100g havermoutvlokken
  • 200g Griekse yoghurt
  • 150g honing
  • 2 eieren
  • 1tl vanille
  • 150g blauwe bessen

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180Ā°C en verdeel 12 papieren bakvormpjes over een muffinpan.
  2. Doe de zelfrijzende bloem (zonder de extra eetlepel) samen met de havermoutvlokken in een grote kom en mix goed.
  3. Breek in een kleinere kom de twee eieren en klop ze goed los.
  4. Doe hierbij de yoghurt, honing en vanille en meng goed tot een egaal geheel.
  5. Voeg het yoghurtmengsel bij de bloem en meng tot alles onder elkaar staat (niet verder!).
  6. Was de blauwe bessen en bestrooi met 1 el bloem en meng goed zodat alle blauwe bessen een laagje bloem hebben. Zo zakken ze niet allemaal naar de bodem tijdens het bakken.
  7. Doe de bessen bij het deeg en meng met een spatel.
  8. Verdeel het deeg over de bakvormpjes en zet voor 18-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *