3 van 1 beoordeling

Gezonde banaanmuffins met pindakaas

Ontbijten on the go. Ik zie zoveel mensen het doen! Velen lopen rond met een vers croissantje of koek die gelabeld staat als “ontbijtkoek”, maar wat wil dat eigenlijk zeggen? Op zich niets mis mee om je af en toe te verwennen, maar elke dag zo’n ontbijtje is toch niet meteen de beste keuze als je gezond wil leven. Maak als alternatief in het weekend of op een rustig avondje eens een ontbijt dat je perfect mee kan nemen en een hele week goed blijft. Deze banaanmuffins zijn jouw redder in nood!

Wat moet een ontbijt voor mij hebben? Fruit (gezonde suikers om de dag door te komen), substantie (zodat je niet naar 2 minuten al terug honger krijgt), gebalanceerde voedingswaarden en het moet natuurlijk ook erg lekker zijn! Deze bananenmuffins zijn dan ook het perfecte ontbijtje. Zeker als je snel snel je trein moet halen of wil ontbijten op je werk/in de les.

bananen muffins gezond healthy ontbijt snack muffin 4

Deze muffins krijgen hun zoetigheid van de banaan zodat je dag meteen start met voldoende energie, maar je kan nog een heleboel dingen toevoegen naar keuze. Hou je van chocolade? Voeg dan wat pure chocoladestukjes toe aan het deeg. Voeg wat verkruimelde noten toe, wat kokosrasp, noem maar op. Je kan zelfs nog extra fruit toevoegen. Blauwe bessen lijken me een topcombo. Ook specerijen zoals kaneel en vanille zouden dit receptje complementeren. Aan jou de keuze, alles is mogelijk.

Gezonde banaanmuffins met pindakaas

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

3 van 1 beoordeling
12 muffins

Ingrediënten

  • 200 g volkorenbloem*
  • 4 rijpe bananen
  • 150 ml plantaardige melk
  • 4 el pindakaas
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g suiker optioneel**
  • Toppings kan je kiezen: banaanschijfjes noten, chocoladestukjes, …

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe alle ingrediënten in een blender en blendt het geheel tot een gladde massa. Je kan ook de ingrediënten in een kom doen en pureren met de staafmixer of zelfs de bananen prakken met een vork en alles met de hand mengen.
  • Verdeel het mengsel over 12 cupcakeliners in een cupcakepan. Het deeg ging bij mij tot net onder de rand.
  • Zet in de oven voor +-35-40 minuten of tot je tandenstoker droog uit het midden komt.
  • Laat afkoelen (als je zo lang kan wachten).
*Je kan hier mee spelen. Bvb. Half gewone/half volkoren, pattiseriebloem, zelfs speltmeel of glutenvrije bloem zijn een goed alternatief.
**Als je bananen goed bruin zijn, zijn de muffins eigenlijk zoet genoeg zonder.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

bananen muffins gezond healthy ontbijt snack muffin 2

Nog goesting?

bananenbrood
Zoete hapjes
01:00

5-ingredient bananenbrood (gluten- en suikervrij!)

bcookie dough balletjes
No-bake
00:15

Cookie dough balletjes

babka met chocolade
Hapjes
01:00

Babka met chocolade (suikervrij)

ontbijtkoekjes
Zoete hapjes
00:30

Ontbijtkoekjes met chocolade (vegan)

havermoutrepen met appel
Hapjes
00:50

Appel havermoutrepen

ontbijtkoekjes
Zoete ontbijt
00:35

Ontbijtkoekjes

appel crumble muffins
Cake & taart
00:45

Appel crumble muffins (suikervrij)

gevulde koeken
Koekjes
00:50

Gezonde gevulde koeken