4.78 van 9 beoordelingen

Appel havermoutrepen

Ik maakte al eerder kiwi havermoutrepen voor de blog (ze staan ook in mijn boek trouwens!) , en wat zijn ze een hit! Hoog tijd dus om jullie van nog meer ontbijtplezier te voorzien met deze appel havermoutrepen. Ze zijn niet alleen minstens zo lekker, maar ook nog eens wat gemakkelijker te maken. In plaats van zelfgemaakte confituur gebruiken we voor dit recept kant-en-klare appelmoes.

Deze havermoutrepen hebben het allemaal. Een smaakvolle voedzame vullende bodem met daarbovenop een heerlijke smeuïge laag appel compote met stukjes, afgewerkt met bovenop kleine hapjes van frisse confituur met krokante stukjes koek. Ik bedoel, je wil toch zo de keuken in vliegen als je dat hoort! :)

veggie lasagna 1 7 1

Voor deze havermoutrepen heb je geen fancy materiaal nodig. Je zou een brownie bakvorm kunnen gebruiken, maar ik gebruikte hier gewoon een vierkante ovenschaal. Werkt perfect! Ik vreesde misschien dat de koeken er niet goed zouden uitkomen omdat ik geen bakpapier gebruikte. Dat was niet het geval gelukkig.

Qua toevoegingen kan je ook zo zot gaan als je zelf wil. Zo heb ik de ahornsiroop, kaneel en vanille als optionele toevoegingen vermeld. Gebruik je appelmoes die al gezoet is, dan kan je de ahornsiroop eventueel weglaten. Geen kaneelliefhebber? Laat het weg, of vervang het door vanille of kardemom (heerlijk herfstkruid!). Ik gebruik appelmoes met stukjes voor de vulling, omdat ik de textuur fijner vind smaken, maar doe vooral wat jij lekker vindt!

Appel havermoutrepen

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.78 van 9 beoordelingen
12 porties

Ingrediënten

  • 200 g havermoutvlokken
  • 50 g zachte boter
  • 150 g appel mousseline*
  • 200 g appel compote met stukjes*
  • 50 g confituur ik nam aalbessengelei
  • 100 ml melk

Optionele toevoegingen:

  • 50 g ahornsiroop optioneel
  • 1 theelepel kaneel optioneel
  • 1 theelepel vanille optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Doe de helft van de havermoutvlokken in een blender en maal tot fijn meel.
  • Doe de boter, melk mousseline, ahornsiroop en vanille in een kom en meng goed.
  • Voeg de havermoutvlokken en -meel toe, samen met kaneel en een snuifje zout.
  • Boter een bakvorm in.
  • Verdeel 3/4de van het deeg over de bodem. Verdeel daar de compote over en schep een paar hoopjes van de aalbessengelei over de compote.
  • Verdeel dan het resterend deeg bovenop. Bak in de oven voor 35-40 minuten tot de bovenkant goudbruin ziet.
  • Laat volledig afkoelen alvorens aan te snijden.
*Als je gezoete appelmoes neemt, zou je de ahornsiroop kunnen weglaten als het voor jou niet te zoet moet zijn. Als je ongezoete appelmoes gebruikt zou ik wel de ahornsiroop toevoegen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk!

Op zoek naar nog heerlijke snacks voor on the go? Probeer eens deze hartige havermoutrepen of deze energie balls.

veggie lasagna 1 5 1

Nog goesting?

Zoete hapjes
00:55

Heerlijke broodpudding met appel

Hapjes
00:10

Burrata met druiven hapje

Hapjes
00:20

Snel bladerdeeghapje met parmaham en burrata

Zoete hapjes
00:30

Ontbijtkoekjes met chocolade (vegan)

Cake & taart
00:55

Chocolade bananenbrood

Hartige hapjes
00:35

Vegetarisch worstenbroodje

Hartige hapjes
00:15

Bruschetta met geitenkaas & rood fruit

Hapjes
00:35

Aardbeien-yoghurt muffins