4.84 van 6 beoordelingen

Fluffy vegan pannenkoeken

Deze vegan pannenkoeken zijn ZO goed! Fluffy: check. Smaakvol: check. Gemakkelijk om te maken: dubbelcheck! Neem een garde en een kom klaar en je kan meteen beginnen.

Of je nu meer plantaardig wil eten voor het dierenleed, het milieu, voor je eigen lichaam of omdat je – toevallig – geen eieren in huis hebt, dit recept is ééntje dat je moet uitproberen. Deze fluffy kleine pannenkoeken zijn zo heerlijk, zacht en luchtig dat ze niet in je ontbijt of brunch repertoire mogen ontbreken.

vegan pancakes healthy gezond ontbijt 3

Maar hoe krijg je vegan pannenkoeken dan zo fluffy? Het geheim zit hem in de reactie tussen de rijsmiddelen. We gebruiken bakpoeder – dat zit in zelfrijzende bloem – en aanvullend een beetje natriumbicarbonaat, of ook wel baksoda genoemd. Bakpoeder wordt geactiveerd wanneer het in aanraking komt met warmte (bvb. wanneer je een cake bakt gaat het deeg stijgen in de oven), baksoda daarentegen reageert in combinatie met een zuur (door bijvoorbeeld citroensap of yoghurt toe te voegen). Combineer de twee (door zuur en warmte samen te gebruiken) voor een optimale fluffiness. En dat is precies wat we hier doen!

Nog op zoek naar een top pannenkoekenpan? Deze werkt prima en is een budget optie!

Fluffy vegan pannenkoeken

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.84 van 6 beoordelingen
10 pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 el azijn*
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl baksoda (bicarbonaat)

Instructies

  • Doe de melk samen met de azijn in een glas/maatbeker en roer even om de twee goed te mengen. Laat even staan. 
  • Doe de bloem samen met de suiker in een kom. Meng met een garde tot een egaal mengsel. 
  • Doe de vanille bij het melkmengsel en maak een kuiltje in het midden van de bloem. 
  • Giet beetje bij beetje de melk bij de bloem en meng ondertussen met een garde. Probeer het mengsel niet te glad te maken, des te minder we roeren des te fluffy-er en luchtiger de pannenkoeken zullen zijn. 
  • Laat het deeg 5 minuutjes rusten en verwarm dan je pannenkoekenpan. 
  • Doe wat olie of (plantaardige) boter in de pan en bak de pannenkoeken in kleine hoopjes ongeveer 2 minuten aan elke kant. Serveer meteen met je favoriete toppings.
*Opties: appel, witte wijn of rode wijn azijn werken allemaal prima. Ook vers citroensap is een prima alternatief.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Nog op zoek naar meer lekkere ontbijt recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de ontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.c56d3118 1b39 4006 b53d 868716f623be

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

vegan pancakes healthy gezond ontbijt 2

Kan je maar geen genoeg krijgen van pannenkoeken? Maak dan eens de banaanpannenkoekjes of havermout crêpes. Of vind nog veel meer inspiratie in mijn ontbijtkookboek!

Nog goesting?

Ontbijt
00:45

Ontbijtcake met zomerfruit

Hapjes
00:35

Muffins met blauwe bessen, maanzaad en citroen

Zoete ontbijt
00:40

Granola met kokos & pecan noten

Zoete ontbijt
00:35

Krokante basismuesli

Cake & taart
00:45

Appel crumble muffins (suikervrij)

Zoete ontbijt
00:15

Havermout wafels

Zoete ontbijt
00:15

Bircher muesli

Zoete ontbijt
00:35

Ontbijtkoekjes