5 van 6 beoordelingen

havermout pannenkoeken

Oh jaa, deze breakfast party is getting started! Niets schreeuwt “YES, ontbijt” dan deze gemakkelijke, maar vooral overheerlijke havermout pannenkoeken. Er is dus ab-so-luut geen nood aan voorgemaakte pakjes van de winkel, want het is gemakkelijker om het zelf te maken. Haal dus je havermout(meel) al maar boven, want ik ben er zeker van dat je deze heel snel zal willen uitproberen.

Havermout pannenkoeken bomvol smaak

Aan pancake receptjes op mijn blog geen gebrek, maar wat er nog ontbrak was een gezondere variant van de traditionele pannenkoek. Gewoon, je kent hem wel, die dunne smaakvolle pannenkoek, een crêpe. Heerlijk met siroop, fruit of gewoon een goede laag bruine suiker zoals we ze vroeger aten.

havermout pannenkoeken

Een variatie op de klassieke pannenkoek

Deze havermout pannenkoeken hebben een paar kleine twists maar worden daardoor een pak gezonder. Geen probleem dus om ze voor het ontbijt, het middagmaal of zelfs het avondeten op tafel te zetten. Kies voor een zoete variant met fruit of suiker (zoals ik) of ga voor een hartige variant en gebruik je havermout pannenkoeken als wrap met wat kaas, spek of andere heerlijke toppings. Aan jou de keuze!

Havermout meel zelf maken

Havermout meel zelf maken is ontzettend gemakkelijk. Je hebt er alleen een staafmixer, blender of keukenmachine voor nodig. Doe fijne havermout vlokken in een kom of in de blender en laat de machine de vlokken fijn malen. Laat de machine een paar minuten draaien zodat het meel echt goed gemalen wordt. Je kan het eindresultaat door een grove zeef halen maar ik vind dit niet nodig.

Je kan bij deze havermout pannenkoeken zelf kiezen hoeveel havermout en hoeveel klassieke tarwebloem je gebruikt. De half half verdeling die ik toepas, geeft een heerlijk klassieke smaak aan de pannenkoeken, maar uiteraard zou je ook voor een 70/30 kunnen gaan of zelfs enkel havermout om de pannenkoeken volledig glutenvrij te maken.

Dunne havermout pannenkoeken

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 6 beoordelingen
8 pannenkoeken

Ingrediënten

  • 50 g havermeel*
  • 50 g tarwebloem**
  • 250 ml magere melk
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille optioneel

Instructies voor deze havermout pannenkoeken

  • Meng het havermeel met de bloem.
  • Maak een kuiltje in het deeg en voeg de melk en eieren toe, en eventueel de vanille.
  • Meng van binnen naar buiten tot een egaal deeg.
  • Verwarm een pannenkoekenpan op hoog vuur.
  • Voeg telkens een kleine pollepel toe aan de pan en swirl het deeg rond tot een egaal vlak.
  • Laat bakken tot ze goudbruin zien (bij mij maar 30 seconden) en draai dan om.
  • Hou de pannenkoeken warm in de oven op 150°C of verorber meteen.
*Je kan ook je eigen havermeel maken met een staafmixer of blender. **Ik nam de ratio 50/50 bloem vs havermout. Wil je de pannenkoeken nog gezonder maken? Ga dan voor meer havermout vs bloem. De pannenkoeken zullen zo wel iets moeilijker bakken maar ze zijn nog altijd heerlijk!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, I’ve got you! Op dontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

havermout pannenkoeken

Nog goesting?

Ontbijt
00:40

Worteltaart havermout uit de oven

Zoete ontbijt
00:15

Boekweitpannenkoeken met blauwe bessen

Vegan
00:25

De allerlekkerste (vegan) wafels

Alcoholvrij
00:15

Drie kleuren smoothie met rood fruit

Zoete ontbijt
00:15

Gebakken perzik met yoghurt

Ontbijt
00:40

Scones met blauwe bessen (suikervrij)

Zoete ontbijt
00:15

Havermout wafels

Zoete hapjes
00:30

Courgettemuffins