Nog geen beoordelingen

Mexicaanse gevulde courgette

Gevulde courgette is altijd een favoriet geweest hier op het hoofdkwartier van Kokerellen. Ik merk dat dat bij velen van jullie ook het geval is, dus het werd dringend tijd voor een nieuwe variant op de klassieker (met tomatensaus of curry). Natuurlijk moest ik dan de “Mexican flavours” aanspreken, aangezien de Mexicaanse keuken ook een van mijn favorieten is. Waarom moet je deze Mexicaanse gevulde courgette eens maken? Het is in 30 minuten klaar, met erg veel smaak & zonder snijwerk (alleen de courgette uithollen).

 Ik weet niet waarom maar snelle gerechtjes komen bij mij vaak vanuit de Mexicaanse hoek. Waarschijnlijk om dat daar veel met bonen & maĆÆs gewerkt wordt, dingen die we hier voornamelijk uit blik eten. Vroeger maakte ik nooit iets uit blik, maar ik kwam gaandeweg tot de ontdekking door research te doen dat voeding uit blik helemaal niet ongezonder hoeft te zijn. Dat maakt het natuurlijk een stuk gemakkelijker, want zo kan je altijd een voorraadje in huis hebben.

mexicaans gevulde courgette gezond dinner healthy avondeten

Deze gevulde courgettes zien er misschien niet uit als de allerlekkerste (was Ć©cht moeilijk om te fotograferen), maar ze zijn zeker en vast kleine smaakbommetjes. We gebruiken hier salsa als “saus”, die je normaal zou serveren bij je tortilla chips. Wat raar zou je denken, maar het past hier perfect bij de andere smaken die we gebruiken. Probeer het zeker eens uit!

Mexicaanse gevulde courgette

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediƫnten

  • 2 courgettes
  • 300 g gehakt ik nam rund
  • 1 blik zwarte bonen 400g
  • 1 blik maĆÆs 400g
  • 1 pot salsa ongeveer 400g
  • 100 g gemalen kaas
  • 1 el chili mix kruiden optioneel*

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
  • Snij de courgettes doormidden en hol ze uit met een lepel zodat je ze gemakkelijk kan vullen, maar ze toch nog stevig zijn.
  • Bak het gehakt in een pan rul en voeg eventueel de kruiden en bak tot je ze ruikt.
  • Giet de bonen en maĆÆs af en voeg ze samen met de salsa toe aan het gehakt.
  • Je kan nu kiezen om de courgette ook nog fijn te hakken en deze aan het mengsel toe te voegen (of gebruik het anders in je volgende soep).
  • Vul de courgettes nu met het mengsel en verdeel de gemalen kaas erover.
  • Bak in de oven voor 15 minuten tot de kaas goudbruin is.
*Taco kruiden, Faijita kruiden, alle Mexicaanse kruidenmixen die je in de winkel vindt zullen hier lekker zijn.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

mexicaans gevulde courgette gezond dinner healthy avondeten 2

Nog goesting?

Vlees
00:20

Pittige noedels met kipgehakt en witte kool

Hoofdgerecht
00:50

Eenpansgerecht met rijst en tandoori kip

Allergenen
01:10

Kerstmenu: ovenschotel met kip, wintergroenten en puree

Kooktips
00:40

3x eenpansgerechten in de Airfryer

Vlees
00:45

Bloemkoolpuree met zoetzure kip

Allergenen
00:35

Kerstmenu: Raapjespuree met romige kip uit de oven

Vlees
00:30

Pasta met curry, kip & appel

Vlees
00:30

Kip in pindasaus met kleurrijke rijst