American pancakes
Terwijl ik in het land van de Pancakes zit op het moment, kon ik niet anders dan voor jullie een heerlijk receptje klaar te maken zodat jullie je ook een beetje in Amerika kunnen wanen. ;) Deze American style pancakes met maar 5 ingrediënten zijn alles wat je van een pancake zou willen, dik, fluffy, torenhoog, ongelofelijk simpel om te maken en fantastisch smakend! Perfect voor een zondagse brunch of na een geslaagd examen!
Ik hou meer van een lekker dikke pannenkoek dan een crêpe. Hoewel, met de juiste vulling kan ik ze allebei wel smaken. Maar wat ik het allerlekkerste vind is van die heerlijk fluffy pannenkoeken die lekker hoog worden als je ze bakt en die heerlijk zijn in combinatie met wat ahornsiroop of vers fruit. Een heerlijk stapeltje om te genieten tijdens het ontbijt dus!
Ik koos een recept van een Amerikaanse (duh!) blogster waar ik vaak te rade bij ga als het over de oorsprong en traditie van zoetigheden gaat, Joy of Baking. Natuurlijk had ook zij een heerlijk receptje klaar staan voor de traditionele American pancakes & nadat ik ze gemaakt had wist ik zeker dat ik deze topper niet kon achterhouden voor jullie. Dus bij deze…
Het recept bestaat maar uit een paar ingrediënten die je meestal al in huis hebt. Ik gebruik voor deze pannenkoeken karnemelk (ik weet het, zo vies normaal gezien!), omdat dit het meest traditioneel is, maar ook oprecht en absoluut de beste smaak geeft. Ik kocht speciaal een klein kartonnetje in de Albert Heijn zodat ik het meteen kon opmaken, maar je kan natuurlijk gewoon meerdere keren pannenkoeken bakken ook. :D
Moest je het toch niet kunnen vinden, of zit je in tijdsnood en heb je wel gewone melk in huis, dan kan je dit toch gebruiken in combinatie met citroensap. Neem de hoeveelheid melk die je nodig hebt + 1 eetlepel citroensap (wel vers!) en laat zo’n 5 minuten staan. Het melkvet dat in de melk zit zal gaan klonteren en dan krijg je hetzelfde effect!
Je kan deze pancakes gerust wat op voorhand maken. Je kan ze warm houden in de oven of ze nadien terug opwarmen. Ik heb beide al uitgetest en ze smaakten steeds nog absoluut heerlijk! :)
Ingrediënten
- 130 gram zelfrijzende bloem (of gewone bloem + 1 theelepel bakpoeder)
- 2 eetlepels suiker (ong. 30 gram)
- 1 ei
- 250 ml karnemelk
- 40 gram gesmolten boter
Werkwijze
- Doe de bloem en de suiker in een grote kom en roer goed door.
- Meng in een kleine kom het ei met de karnemelk en de boter tot een egaal mengsel.
- Maak een kuiltje in de bloem en giet het ei-mengsel erin.
- Roer door elkaar met een houten lepel. Let op! Liever te weinig mixen dan te veel, anders worden de pancakes plat! Een paar klontjes zijn zeker niet erg!
- Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en laat warm worden. Test met een drupje water of het gaat bruisen, dan weet je dat de pan klaar is om te gaan bakken.
- Maak kleine pannenkoekjes (ongeveer 2 grote eetlepels deeg) en wacht tot er kleine luchtbelletjes verschijnen aan de bovenkant.
- Draai de pannenkoekjes om en bak ze nog 1 minuut aan de andere kant.
- Serveer meteen of hou je pancakes warm in een oven op 160° afgedekt onder wat aluminiumfolie.
Smakelijk!
Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter
Omg nu ben ik echt wel aan het watertanden!
x Karen
http://dressinginlabels.blogspot.com
Hahaha, ik ook elke keer als ik de foto’s zie :p
Jummie ik hou zo van pancakes!! Met blauwe bessen en siroop!
Helemaal eens! Echt een killer combo!
Heerlijk! Ik heb er zo een zin in nu :-)
Hihi, ik ook!
Wij zijn alvast helemaal fan! Het ideale zondagochend ontbijtje. Groetjes Veerle & Jonathan
Het toevoegen van die karnemelk maakt echt een groot verschil in smaak. Hoewel ik karnemelk totaal niet lust, is het helemaal top in dit recept!
Ik lust dat ook niet! Haha, ik probeer er zelfs zo min mogelijk aan te ruiken. Maar gelukkig proef je het inderdaad niet in het eindresultaat!
Groetjes,
Ellen
Mmm, wat een superlekker pannenkoeken! Throwback naar onze reis naar Amerika van jaren geleden. Echt een makkelijk recept ook. Alleen echt niet teveel roeren. Dat is zo moeilijk voor mij. Ik wil altijd alle brokken eruit. Maar dat hoeft dus totaal niet. Integendeel, hoe meer je roert, hoe platter de pannenkoeken. Dus tanden bijten en niet teveel willen roeren. :-)
Net gemaakt. Wel zonder de boter in het beslag… half gelezen en toen was het deeg klaar. En de suiker heb ik vervangen door zústo.
Overheerlijke pancakes.
Holy grail ontbijtrecept voor het weekend sinds vier jaar. Allez, niet elk weekend he, maar dit verschijnt toch regelmatig op de ontbijttafel. Karnemelk, je hebt mijn hart gestolen. :) Dankjewel voor dit fantastisch recept!
Deze zijn superlekker! Lekker fluffy! Je proeft helemaal niets van de karnemelk!