Griekse wrap met tzaziki. Lunch ideetjes kan je nooit genoeg hebben. ZĆ©ker nu niet nu die lunchpauze echt wel uitgebreid kan zijn. Geef mij dan maar iets snel, gemakkelijk en vooral geen boterham met kaas. Deze Griekse wrap is dan perfect!
Dus, wat moet je doen voor de Griekse wrap? De groentjes snijden voor deze wrap duurt letterlijk een paar minuten, de SoChicken burger van SoFine bakken duurt even lang en dan rest er je enkel nog om de wrap samen te stellen.
Waarom ik zo dol ben op dit alternatief voor kip? Het is veeel sneller klaar, ik kan voor mezelf en voor Michiel hetzelfde klaarmaken (want hij is veggie :D) en de smaak is gewoon weg TOP! Een aanrader om eens op tafel te zetten. Ik weet zeker dat vleesliefhebbers deze SoChicken burger gaan kunnen smaken.
Wat steek ik nog allemaal in de Griekse Wrap? De klassieke smaken natuurlijk:
- tomaat
- komkommer
- olijven
- rode ui
- platte peterselie
- krokante baby gem sla
- hummus (zelfgemaakt of van de winkel)
- tzaziki (de lekkerste maak je echt wel zelf of van de winkel)
- Optioneel kan je ook nog feta toevoegen!
Kies je zelf wat je lekker vindt in deze Griekse wrap. Of wat je in huis hebt. Zoals je kan zien is mijn wrap niet echt de klassieke wrap die je zou verwachten. In de supermarkt kan je tegenwoordig ook vrij gemakkelijk Libanees brood vinden, een variant op de klassieke wrap maar met iets meer textuur en hij ziet er wat groffer uit. Ik nam de volkoren variant, die bevat meer vezels en vult daarom een pak langer.
Ingrediƫnten
- 2 SoFine SoChicken burgers
- 2 (Libanese) wraps
- 4 eetlepels hummus
- 1 mini gem sla
- 8 kerstomaatjes
- 1/2 komkommer
- 1/4de rode ui
- 8 zwarte olijven
- 2 eetlepels tzaziki
- een handjevol platte peterselie
Instructies
- Bak de SoChicken burgers goudbruin in een pan met wat olie of boter in 2-3 minuten aan beide kanten.
- Snij ondertussen de rode ui fijn, de tomaten en komkommer in blokjes en de little gem in fijne reepjes.
- Warm je wraps op en bestrijk ze met de hummus. beleg met de SoChicken burgers (in stukjes) en verdeel hierover de gesneden groenten.
- Verdeel er de olijven over en wat takjes peterselie.
- Werk af met wat van de tzaziki. Serveer meteen.
Eet smakelijk! Liefs, Ellen
Op zoek naar nog meer lunch inspiratie? Wat dacht je van een heerlijk courgette en pompoensoepje, een regenboog wrap of een croque met een twist.
Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met SoFine. Meer informatie over betaalde samenwerkingen kan je vinden in mijn disclaimer.
Super lekker! Wij hebben vegan kipnuggets van AH genomen en er warm tussen gelegd. Lekker fris met de Tzatziki (zelfgemaakte!!). Gaan we zeker nog is maken!
Wij zijn sedert vorige week gestart met Ć©Ć©n veggiemaaltijd per week. Je moet klein starten hĆ© (we zijn 4 karnivoren)… met dit gerecht scoorde ik hard bij mijn mannen!! Iedereen had het gevoel dat we wel kippenburgers aan het eten waren… en die verrassende combinaties van de humus en de tzatziki erbij waren hemels… Ć©Ć©n minpuntje… de voorgeschreven portie was te klein ? en ik had al extra genomen?… een topper dus!!!