5 van 3 beoordelingen

Griekse wrap met tzaziki

Griekse wrap met tzaziki. Lunch ideetjes kan je nooit genoeg hebben. Zéker nu niet nu die lunchpauze echt wel uitgebreid kan zijn. Geef mij dan maar iets snel, gemakkelijk en vooral geen boterham met kaas. Deze Griekse wrap is dan perfect!

Dus, wat moet je doen voor de Griekse wrap? De groentjes snijden voor deze wrap duurt letterlijk een paar minuten, de SoChicken burger van SoFine bakken duurt even lang en dan rest er je enkel nog om de wrap samen te stellen.

Waarom ik zo dol ben op dit alternatief voor kip? Het is veeel sneller klaar, ik kan voor mezelf en voor Michiel hetzelfde klaarmaken (want hij is veggie :D) en de smaak is gewoon weg TOP! Een aanrader om eens op tafel te zetten. Ik weet zeker dat vleesliefhebbers deze SoChicken burger gaan kunnen smaken.

Wat steek ik nog allemaal in de Griekse Wrap? De klassieke smaken natuurlijk:

griekse wrap

Kies je zelf wat je lekker vindt in deze Griekse wrap. Of wat je in huis hebt. Zoals je kan zien is mijn wrap niet echt de klassieke wrap die je zou verwachten. In de supermarkt kan je tegenwoordig ook vrij gemakkelijk Libanees brood vinden, een variant op de klassieke wrap maar met iets meer textuur en hij ziet er wat groffer uit. Ik nam de volkoren variant, die bevat meer vezels en vult daarom een pak langer.

Griekse wraps met tzaziki

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
2 personen

Ingrediënten

  • 2 SoFine SoChicken burgers
  • 2 (Libanese) wraps
  • 4 eetlepels hummus
  • 1 mini gem sla
  • 8 kerstomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1/4de rode ui
  • 8 zwarte olijven
  • 2 eetlepels tzaziki
  • een handjevol platte peterselie

Instructies

  • Bak de SoChicken burgers goudbruin in een pan met wat olie of boter in 2-3 minuten aan beide kanten.
  • Snij ondertussen de rode ui fijn, de tomaten en komkommer in blokjes en de little gem in fijne reepjes.
  • Warm je wraps op en bestrijk ze met de hummus. beleg met de SoChicken burgers (in stukjes) en verdeel hierover de gesneden groenten.
  • Verdeel er de olijven over en wat takjes peterselie.
  • Werk af met wat van de tzaziki. Serveer meteen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! Liefs, Ellen

Op zoek naar nog meer lunch inspiratie? Wat dacht je van een heerlijk courgette en pompoensoepje, een regenboog wrap of een croque met een twist.

griekse wrap

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met SoFine. Meer informatie over betaalde samenwerkingen kan je vinden in mijn disclaimer.

Nog goesting?

plaattaart met asperges
Lunch
00:30

Plaattaart met asperges

picknickbrood
Lunch
00:20

Italiaans picknickbrood met tonijn

pompoen beleg
Lunch
00:35

Pompoen beleg voor op de boterham

salade met rode biet en peer
Lunch
01:00

Salade met rode biet, feta en peer

pompoen en pastinaak soep
Lunch
00:45

Vullende pompoen en pastinaak soep

rode curry met kip
Vlees
00:25

Goedgevulde Thaise rode curry met kip

preisoep
Lunch
00:40

Aardappel-preisoep met hamblokjes

parelcouscous salade
Vis
00:30

Parelcouscous salade met zalm