Tzatziki, een dip met een rare naam, maar met een heerlijke smaak! Deze frisse komkommer dip komt oorspronkelijk (denk ik) uit Griekenland en kan gebruikt wordt om groentjes of chips in te dippen, maar is ook heerlijk met wat pitabroodjes, op een salade of bij falafel! Heel veelzijdig dus, en daarboven is het ook nog eens een super gezonde dip! Win win win!
Deze dip vraagt maar een handvol ingrediƫnten (wat had je verwacht?!), die allemaal echt heel goed voor je zijn. De komkommer zorgt voor een heerlijk groene toets, terwijl de knoflook een rijke achtergrond smaakt geeft. Samen met de Griekse yoghurt kan dit niet anders dan een toppertje zijn!
Wat deze dip nog meer fantastisch maakt, is dat hij nog beter is wanneer de smaken wat hebben kunnen vermengen in de ijskast. Hij is dus nog lekkerder de volgende dag. Ideaal voor feestjes of wanneer je enkele gasten over de vloer krijgt. Je kan de dip gemakkelijk een dag op voorhand bereiden en de avond zelf lekker liggen kletsen zonder je handen nog te moeten vuilmaken.
Ingrediƫnten
- 500 gram Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- 1 teentje knoflook fijngesneden of met de lookpers
- Peper & zout
- Dille optioneel
Instructies
- Snij de komkommer in de lengte doormidden en nogmaals, zodat je vier lange stroken hebt. Snij het vochtige gedeelte (met alle zaadjes) uit de komkommer om de dip niet te lopend te maken.
- Snij de komkommer erg fijn of rasp ze fijn met een machine of keukenrasp.
- Doe de komkommer samen met de yoghurt en look in een kom.
- Kruid goed af met zout & peper en voeg eventueel wat fijngesneden dille toe.
- Zet in de ijskast tot je klaar bent om te serveren.
Smakelijk!
Superlekker! ik ben dol op tzaziki! En ik ga binnenkort op vakantie naar Griekenland, dus daar kan ik m’n foodloving-heart ophalen!
klein tipje: boven je recept staat nog geen ’tzatziki’.
Oh heerlijk! En bedankt, ik pas het aan!
Oh tzatziki, i love it! Ik maak het ook regelmatig eens voor op een wrap met zalm! Ook een aanrader!
Oh, die combinatie moet gewoon heerlijk zijn!
ik moet vanavond alleen eten en geĆÆnspireerd door jou maak ik salade met tzaziki dressing. Ik hou alleen niet van dille, en voeg altijd een theelepeltje wittewijnazijn toe en een theelepel extra vierge olijfolie toe. Heerlijk!
Leuk dat ik inspiratie kon zijn! :D
Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit gehad, maar het lijkt me erg lekker!
Zeker weten! ;)
Heerlijk! Dol op Tzatziki. Zelf maak ik het ook graag en inderdaad de volgende dag is ‘ie het allerlekkerst :)
Ja hƩ! Helemaal mee eens :)