Tzatziki

tzaziki

Tzatziki, een dip met een rare naam, maar met een heerlijke smaak! Deze frisse komkommer dip komt oorspronkelijk (denk ik) uit Griekenland en kan gebruikt wordt om groentjes of chips in te dippen, maar is ook heerlijk met wat pitabroodjes, op een salade of bij falafel! Heel veelzijdig dus, en daarboven is het ook nog eens een super gezonde dip! Win win win!

Deze dip vraagt maar een handvol ingrediënten (wat had je verwacht?!), die allemaal echt heel goed voor je zijn. De komkommer zorgt voor een heerlijk groene toets, terwijl de knoflook een rijke achtergrond smaakt geeft. Samen met de Griekse yoghurt kan dit niet anders dan een toppertje zijn!

Wat deze dip nog meer fantastisch maakt, is dat hij nog beter is wanneer de smaken wat hebben kunnen vermengen in de ijskast. Hij is dus nog lekkerder de volgende dag. Ideaal voor feestjes of wanneer je enkele gasten over de vloer krijgt. Je kan de dip gemakkelijk een dag op voorhand bereiden en de avond zelf lekker liggen kletsen zonder je handen nog te moeten vuilmaken.

Tzatziki

No ratings yet
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook fijngesneden of met de lookpers
  • Peper & zout
  • Dille optioneel

Instructies
 

  • Snij de komkommer in de lengte doormidden en nogmaals, zodat je vier lange stroken hebt. Snij het vochtige gedeelte (met alle zaadjes) uit de komkommer om de dip niet te lopend te maken.
  • Snij de komkommer erg fijn of rasp ze fijn met een machine of keukenrasp.
  • Doe de komkommer samen met de yoghurt en look in een kom.
  • Kruid goed af met zout & peper en voeg eventueel wat fijngesneden dille toe.
  • Zet in de ijskast tot je klaar bent om te serveren.

Notities

De dip is de volgende dag nog lekkerder!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!

tzakiki2


10 gedachten over “Tzatziki”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.