Croque met cheddar, pesto en gegrilde courgette

croque met cheddar, pesto en gegrilde courgette

Deze croque met cheddar en gegrilde courgette at ik voor het eerst (of toch iets gelijkaardigs) in Toulouse afgelopen zomervakantie. De heerlijke smaakcombi blies me weg en ik wist meteen dat ik dit recept op mijn blog wilde zetten.

Een croque smaakt altijd. Ik bedoel, what’s not to love? Gegrild brood (my fav!), gesmolten kaas (oeeh) en alles wat je maar wil toevoegen. Dat kan alleen maar goed gaan in mijn hoofd. Deze croque met cheddar of tosti zoals ze bij onze Noorderburen zeggen maak je perfect als lunch. Wil je de hoeveelheid groentes nog verhogen? Serveer er een slaatje van veldsla en kerstomaatjes bij of maak er een overheerlijke soep bij (zoals deze Thaise pompoen soep of een overheerlijke broccoli pastinaak soepje).

croque met cheddar, pesto en gegrilde courgette

Maak er je eigen versie van

Heb je geen cheddar in huis? Geen erg! Maak hier je – restjes uit de koelkast – tosti van met wat overschotjes van gemalen kaas, wat restjes bladgroentes, enzovoort… Je kan de pesto zelfs weglaten of vervangen door wat mayonaise of graantjesmosterd. Ik had nog een halve courgette over van een ander receptje, dus dat was voor mij ook een opruimertje. Deze croque smaakte me heerlijk en mijn koelkast was weer netjes en opgeruimd. Zo heb ik het het allerliefst!

Croque met cheddar, pesto en gegrilde courgette

5 van 1 stem
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood
  • 50 g gemalen cheddar (of eventueel in plakjes)
  • 2 el pesto
  • een handjevol verse babyspinazie
  • 1/2 courgette

Instructies

  • Snij de courgette in plakken van ongeveer 0,5 centimeter.
  • Bak de plakken in een pan met een klein beetje olijfolie op hoog vuur goudbruin langs beide kanten (2 minuten langs elke kant). Bak ze zeker niet te zacht. Ze moeten nog goed bijt hebben.
  • Snel je croques samen door op je boterham wat gemalen cheddar te doen, daarop de spinazie en de gegrilde courgette en eventueel nog wat extra cheddar (dan kleeft ie goed). Besmeer de andere boterham met pesto en leg ze op elkaar.
  • Bak de croque in een pan voor 3-4 minuten elke kant op laag vuur krokant en bruin in wat olijfolie of eventueel een beetje boter.
  • Serveer meteen met een soepje of een fris slaatje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je er van vond!

Smakelijk!

croque met cheddar, pesto en gegrilde courgette


2 gedachten over “Croque met cheddar, pesto en gegrilde courgette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept