Bagel met smossalade

Nee, hoor. We nemen nog laaang geen afscheid van de zomer. Hoewel ik moet toegeven dat we serieus zijn uitgeregend bij het maken van deze blogpost (de foto’s dan toch, haha!). Afgelopen weekend trokken we naar buiten om een mooie picknick setting te maken voor deze heerlijke smossalade die ik serveer op de heerlijke New York Bakery bagels.

Smossalade, ken jij dat? Het is een heerlijk slaatje dat bestaat uit al het lekkers dat je ook in een traditionele smos vindt. Natuurlijk met een Kokerellen twist (we maken de salade nét een tikje lichter). Ideaal als beleg voor je boterham, pistolet maar misschien nog wel het lekkerst op een bagel!

Smossalade: wat zit er in?

In deze smossalade vind je:

  • Tomaat
  • komkommer
  • Gekookte eitjes
  • verse peterselie
  • Fijngesneden ham
  • Een dressing gemaakt van mayo & kwark

Maar uiteraard kan je toevoegen wat je lekker vindt, zoals bijvoorbeeld:

  • Pijnboompitten
  • geraspte worteltjes
  • fijngehakte augurkjes
  • Kaas in plaats van ham (of gewoon weglaten)
  • Curry kruiden voor een pittiger slaatje
  • ….

Je kan het zo gek nog niet bedenken of het smaakt hier lekker bij. Een belangrijke tip bij het maken van deze smossalade: probeer zoveel mogelijk overtollig vocht uit je groentes te halen. Haal de pitjes uit de tomaten en verwijder de zaadlijsten uit de komkommer. Anders wordt je slaatje na een dag een beetje waterig. Wil je je bagel met smossalade meenemen onderweg? Dat kan perfect! De gemakkelijkste manier om dat te doen is om vetvrij papier te gebruiken.

Bagel met smossalade

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 New York Bakery sesam bagels
  • 4 eieren
  • 3 sneetjes ham
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels mayonnaise
  • 2 eetlepels kwark naturel
  • Een handjevol fijngehakte peterselie

Instructies

  • Kook de eieren gaar in kokend water voor 11 minuten. Spoel onder koud water om het kookproces te stoppen en laat ze afkoelen onder koud water.
  • Snij de komkommer in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in fijne blokjes (zo fijn mogelijk)
  • Doe hetzelfde met de tomaat. Snij de augurkjes in kleine ringetjes als je ze gebruikt.
  • Pel de eieren en doe in een kom. Prak met een vork, dit hoeft niet al te fijn.
  • Voeg de groenten toe en de bieslook, met de mayonnaise en kwark. Kruid met peper en zout en zet alles goed onder elkaar.
  • Je kan dit slaatje voor zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren. De groentjes geven wat vocht af maar dat kan je gewoon afgieten voor gebruik.
  • Toast je bagel en besmeer royaal met de smossalade. Smakelijk!

Eet smakelijk! Liefs, Ellen

Krijg je maar geen genoeg van bagels? Geen probleem! Ik deelde al eerder drie heerlijke en originele bagel toppings.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met New York Bakery Co. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen, verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.

You may also like



2 thoughts on “Bagel met smossalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept