Een eigen tapenade maken is veel gemakkelijker dan je zou denken, dus ik dacht: laat ik dat gewoon ook eens zelf doen. Ik moet bij tapenades altijd denken aan die kleine marktjes in Zuid-Frankrijk waar de heerlijke geuren je gewoon naar de kramen toetrekken. Olijven tapenade, pesto, tapenade van zongedroogde tomaten, of die met geroosterde paprika. Dat kan ik ook, dacht ik. Zo geschiede…
Deze tapenade kan je zo eenvoudig of complex maken als je zelf wil. Ik koos voor de basis variant die op zich al heerlijk is. Bovendien is ie ook een pak gezonder (of calorie-armer) dan de potjes uit de winkel, aangezien je hier zelf kan kiezen hoeveel olijfolie je toevoegt. Ik deed dat niet en ondanks dat de tapenade dan iets minder “smeerbaar” is, is hij nog steeds erg lekker. Hier kan je Ć©cht zonder schuldgevoel van genieten.
Ik gebruikte maar vier ingrediƫnten, maar voeg gerust toe wat jij nog lekker vindt. Ik dacht bijvoorbeeld aan een fijngehakt teentje look voor wat extra flavour & spicyness. Of voeg nog wat gemalen Parmezaanse kaas toe voor een extra zoute toets. Deze tapenade past bij alles, maar is ook heel lekker met zelfgemaakte crackers zo als je op de foto kan zien. Dat receptje deel ik binnenkort. So stay tuned. :)
Ingrediƫnten
- 2 geroosterde paprika’s
- 20 zwarte olijven
- 25 g pijnboompitten
- handjevol basilicum
Instructies
- Spoel de geroosterde paprika’s af onder stromend water en doe ze in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine kan je ook alle ingrediĆ«nten heel erg fijnsnijden in plaats van ze te pulseren.
- Voeg de olijven toe samen met de basilicum.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
- Voeg ze toe en pulseer de ingrediƫnten tot ze fijn gehakt zijn (geen puree). Kruid eventueel af met wat peper & zout.
- Is het mengsel wat droog, dan kan je ook nog wat olijfolie toevoegen om het meer smeerbaar te maken.
Smakelijk!
1 reacties op “Geroosterde paprika tapenade”