5 van 1 beoordeling

Snelle pulled chicken nacho’s uit de oven

Pulled chicken nacho’s, dit moet je proberen! Nacho’s uit de oven zijn echt comfort food waar ik zo van hou. Gesmolten kaas, crunchy chips met een heerlijke smaakvolle (licht)pikante salsasaus erbij. In dit recept vul ik deze klassieke combinatie verder aan met een snelle variant van pulled chicken. Ik laat je in dit recept zien hoe eenvoudig het is.

Snelle pulled chicken nacho’s maken

Ik gebruik voor deze nacho’s gegaarde kipfilet die ik over had van een eerder klaargemaakte maaltijd, maar je kan evengoed kant-en-klare gegrilde kipfilet gebruiken of een hele geroosterde kip uit de supermarkt. Het allerlekkerst is een mengeling tussen vlees van de borst en de kippenbil, maar als je enkel kipfilet hebt gaat dat ook prima. Haal met twee vorken de kip uit elkaar en meng met je favoriete kant-en-klare salsasaus en voeg wat barbecuesaus toe. Schep om en de basis van onze nacho’s is klaar.

Ik beleg de pulled chicken nacho’s royaal met geraspte cheddar kaas, verdeel er de kip over en voeg nog een laagje kaas toe. Ik laat de kaas en nacho’s goudbruin bakken in de oven en werk het geheel af met fijnsneden kerstomaatjes, verse kruiden en maïs. Hou je van pikant? Voeg dan gerust een (ingelegd) pepertje toe.

Pulled chicken nacho's

Nacho’s in de perfecte ovenschaal

Soms heb ik trek om een nachoschotel te maken voor 2, andere keren wil ik het voor een hele groep maken. Ik gebruik daarom erg graag de performance bakplatenset in drie formaten van Tala, met antikleeflaag waar je zelfs met metalen keukentools op kan werken én die met uiterst gemak kan schoonmaken. Ze zijn ontzettend licht van gewicht wat ik ideaal vind als je ze gloeiend heet de oven uit haalt, maar zijn toch van zware kwaliteit staal gemaakt. En de kaas blijft dus ook niet aan de bakplaat kleven.

Want zeg nu zelf, dat is het lekkerste van de hele schotel. De kleine bakplaat heeft voldoende plaats voor een royale schotel pulled chicken nacho’s voor 2, terwijl de grootste bakplaat makkelijk 8-10 mensen kan voorzien van een heerlijk hapje.

Omdat de Tala bakplaten uit de performance set koelkast-, vriezer- en vaatwasbestendig zijn, kan je er gemakkelijk bv. koekjesdeeg op invriezen in bolletjes of vb. restjes in de koelkast bewaren op de bakplaat zelf. Alle bakvormen van Tala (dus niet alleen de performance bakplaten) zijn overigens BPA, PFOA en PFAS vrij. Ze hebben super veel toffe klassieke formaten en een aantal leuke ‘speciallekes’, waar ik zeker nog eens tussen ga browsen. Alle artikelen van Tala zijn te koop bij de webshop Habitas Online. Een goede basis set van bakplaten brengt je al een heel eind. Meer heb je eigenlijk niet nodig om al je bakdromen in vervulling te laten gaan!

bakplaten voor Pulled chicken nacho's

Ik rasp mijn kaas voor ovenschotels en gerechten meestal vers van het blok. Het ziet er mooier uit als het gesmolten is en de smaak is naar mijn mening toch net iets puurder. Aan gemalen kaas wordt zetmeel toegevoegd zodat het voorkomt dat de kaas aan elkaar plakt, waardoor de kaas na het bakken nog steeds sliertig toont. Alleen haal je de kaas dan uit zo’n verpakking en nadien kan je deze moeilijk afsluiten. Een luchtdichte container is niet ideaal, omdat er nog teveel lucht aan de kaas kan.

Toen ik deze bijenwas Food Wraps zag van Tala wist ik meteen dat ik deze als ideale verpakking kon gebruiken voor mijn restje cheddar kaas. Luchtdicht, geurvrij en het blijft zo erg lang houdbaar in de koelkast.

Pulled chicken nacho’s

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling

Ingrediënten

  • 200 gram nacho's
  • 150 gram gegrilde/gebakken kipfilet
  • 6 ruime eetlepels salsasaus mild of pikant
  • 2 eetlepels barbecuesaus
  • 50 gram cheddar geraspt
  • 10 kerstomaatjes
  • 75 gram maïs

eventueel wat verse kruiden en een fijngesneden pepertje

    Instructies

    • Zet de grill van je oven aan.
    • Haal de kip uit elkaar met twee vorken. Meng met de salsa- en barbecuesaus tot een egaal mengsel.
    • Verdeel de nacho's over een ruime bakplaat en verdeel hierover de helft van de gemalen kaas.
    • Schep de kip gelijkmatig over de nacho's en werk af met de rest van de gemalen cheddar.
    • Zet in de oven voor ongeveer 5 minuten maar hou de bakplaat in de gaten, aanbranden gaat snel.
    • Werk de nacho's af met fijngesneden kerstomaatjes en maïs. Voeg eventueel vers gesneden kruiden en een pepertje toe. Serveer meteen.

    Heb je dit recept al eens geprobeerd?

    Laat ons weten wat je ervan vond!

    Geniet van deze pulled chicken nacho’s! Eet smakelijk! X Ellen

    Op zoek naar meer heerlijke hapjes? Ontdek de hapjes pagina boordevol inspiratie.

    Pulled chicken nacho's

    Nog goesting?

    Hapjes
    00:30

    Bladerdeeghapje met spicy kip

    Planken
    00:30

    10 stappen voor de perfecte kaasplank

    Hapjes
    00:25

    Gegratineerde mosselen met Oud-Brugse kaas

    Zoete hapjes
    00:30

    Ontbijtkoekjes met chocolade (vegan)

    Hartige hapjes
    00:20

    Pizza met brie, appel & kalkoenspekjes

    Hapjes
    00:50

    Muffins met blauwe bessen & yoghurt

    Lunch
    00:25

    Kerstmenu: torentje van zalm & avocado

    Hartige hapjes
    00:20

    Pizzastengels