No-mayo preisalade

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe broodbelegjes, zeker als ze gemakkelijk zijn om zelf te maken. Ik had nog wat preistengels liggen dus ik besloot te gaan experimenteren en het resultaat is dit heerlijke preisalade gerechtje zonder mayonaise.

Heel veel vegetarische opties in de verstoog vind je eigenlijk niet in de supermarkt. Dat vind ik jammer, zeker omdat mijn vriend elke dag boterhammen mee naar het werk neemt & geen vlees meer eet. Ik kan wel een voorgemaakte salade kopen, maar die zitten meestal vol met bewaarmiddelen en mayonaise. Anderzijds is elke dag choco/confituur ook geen optie! Ideaal dus om zelf iets te maken & deze salade is daar perfect voor.

Lente in een potje, zo zou ik deze salade omschrijven. Besmeer je boterhammen royaal of doe een toefje bij een salade van koude groenten. Door de pijnboompitjes krijg je in de salade ook een extra crunch & we vervangen de mayo door roomkaas om het zo wat gezonder te maken. Wil je toch wat vlees? Voeg wat gebakken spekreepjes toe of fijngesneden hamblokjes en you are good to go!

No-mayo preisalade

Aantal personen: 8 dik besmeerde boterhammen

Ingrediënten

  • 4 kleine prei
  • 100g roomkaas (vb. Philadelphia light)
  • 50g pijnboompitjes
  • 1el honing
  • 1el mosterd*
  • een paar takjes verse tijm, optioneel

Werkwijze

  1. Snij de stengels prei doormidden en snij in dunne ringetjes. Was de prei goed.
  2. Doe wat olie in een brede pan en bak voor zo'n 5-8 minuten tot de prei zacht is.
  3. Doe de pijnboompitjes er bij, samen met de tijmblaadjes (fijngehakt) en bak nog zo'n 2 minuten. Kruid het mengsel goed met peper en zout.
  4. Doe het mengsel in een kom en laat wat afkoelen.
  5. Doe de honing, mosterd en roomkaas erbij en roer alles goed door elkaar.

Notes

*Niet zo'n mosterd fan? Begin dan met een halve

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:

2 comments

Plaats reactie