Twix koekjes

Twix koekjes

Zin om te bakken dit weekend? Dan heb ik goed nieuws! Deze Twix koekjes zijn écht de max om zelf te maken. Waarom? Ze zijn kei lekker, ze zien er leuk uit en ze zijn heel gemakkelijk om te maken. Ideaal voor de ‘groentjes’ onder de bakkers!

Deze koekjes bestaan uit een basis van heerlijk zanddeeg met een lichte crunch met daarbovenop gesmolten karamel en chocolade. Ik bedoel, hoe lekker is dit! :) Net zoals de echte Twix cookies hebben ze dus alle texturen alleen zien ze er net iets lekkerder uit naar mijn bescheiden mening.

Twix koekjes: tips!

Nog een paar tips voor tijdens het bakken van deze koekjes:

  • Bakken is vrij precies. Vervang niet zo maar ingrediënten of pas geen hoeveelheden aan. Dit gaat invloed hebben op het eindresultaat.
  • Laat het deeg in de koelkast wat opstijven als het deeg een beetje plakt. Het lijkt stom dat je moet wachten, maar in realiteit win je tijd omdat je het deeg veel makkelijker zal kunnen uitrollen.
  • Dompel je uitsteekvormpje eerst onder in de bloem en steek dan je vorm uit het deeg. Zo blijft er niets kleven.
  • Zowel de chocolade, als de karamel kan je in de microgolf smelten of in een pannetje. Wat je zelf het gemakkelijkst vindt.
  • De chocolade, maar vooral de karamel stollen erg snel. Warm ze terug op om de consistentie terug vloeibaar te maken.
  • Bedek de koekjes helemaal in chocolade, doe een deel of een drizzle zoals jij wil. Alles kan!
  • Laat de koekjes even uitharden in de koelkast, maar bewaar ze daarna in een luchtdichte doos. Ze smaken het lekkerst op kamertemperatuur.
Twix koekjes

Twix koekjes

Porties: 20 koekjes

Ingrediënten

Voor de koekjes

  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 120 g zelfrijzende bloem

Voor de toppings

  • 200 g karamel fudge
  • 4 el melk
  • 50 g melkchocolade

Instructies

Voor de koekjes

  • Meng de boter met de suiker tot een egaal mengsel voor 2-3 minuten met een electrische handmixer.
  • Voeg het ei toe en meng goed. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg het bij het mengsel.
  • Voeg de bloem toe en meng tot een bewerkelijk deeg. Is het wat te plakkerig? Leg het dan afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast voor je het uitrolt.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Strooi wat bloem op een werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.
  • Stek met een ronde vorm koekjes uit en plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Zet ze in de oven voor 6-7 minuten. Laat ze een minuutje afkoelen voor je ze op een afkoelrek plaatst.
  • Voor de toppings
  • Doe de karamel fudge samen met de melk in een steelpannetje en roer op zacht vuur tot een egale massa of verwarm in een kommetje in de microgolf tot een glad geheel.
  • Verdeel met een theelelepel karamel over de koekjes. Wordt de karamel te hard? Verwarm hem dan terug even om hem smeerbaar te maken.
  • Smelt nu ook de chocolade en drizzle deze over de koekjes.
  • Bewaar de twix koekjes in een afgesloten doos of in de koelkast.

Notities

Ik nam dit recept van Cooking With Karli voor inspiratie! :)

Smakelijk!

Zot van koekjes? Probeer ook zeker eens deze pindakaaskoekjes, amandelkoekjes of M&M koekjes.

Twix koekjes

You may also like



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept