Citroencake met blauwe bessen

Ohjaa, deze citroencake schreeuwt zomer! Dus als de zon een dagje niet moest schijnen, maak dan deze cake en je zal je in de zevende hemel bevinden. And let’s step up our cake baking game, want de frosting zorgt er voor dat deze citroencake er niet alleen fantastisch mooi uit ziet (check ook even de eetbare bloemen, fun!), maar dit maakt het ook nog eens extra lekker.

Vroeger hield ik totaal niet van citrus en zeker niet in combinatie met zoetigheden, maar de laatste tijd ben ik helemaal verzot aan het worden op alles citrussy. Verwacht je dus binnenkort zeker aan nog wat extra receptjes. Deze citroencake is helemaal niet bitter, do not worry, maar wel super smaakvol met een heerlijk frisse toets van citroen.

citroencake

Ondanks dat deze citroencake heel ingewikkeld lijkt, zou hij niet eenvoudiger kunnen zijn om te maken. Met 7 ingrediënten (inclusief topping) kan er dan ook helemaal niet veel mis lopen. Om de frisheid van de citroen nog extra kracht bij te zetten, voegde ik aan het beslag ook nog wat yoghurt toe. Dit geeft een éérlijk moist en sappig resultaat en je krijgt dus absoluut geen droge cake. Voeg wat blauwe bessen toe en het geheel is compleet.

Cake met blauwe bessen en citroen

Ingrediënten

  • 180 g zelfrijzende bloem* + 1 extra el
  • 100 g boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 250 g volle yoghurt
  • 2 citroenen
  • 250 g blauwe bessen vers/diepvries
  • 150 g bloemsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Beboter een cakeblik en leg eventueel een stukje bakpapier in de bodem om de cake gemakkelijk te kunnen verwijderen.
  • Klop in een kom de boter samen met de suiker tot een luchtig mengsel (ongeveer 3 minuten.)
  • Voeg dan één voor één de eieren toe.
  • Meng er dan de yoghurt en de zeste van de citroenen**, & daarna het sap van 1 van de citroenen onder.
  • Voeg nu de bloem toe en meng tot alle ingrediënten net gemixt zijn. Niet verder! Anders wordt de cake droog.
  • Meng 1 el bloem onder de blauwe bessen en meng ze daarna onder het deeg met een spatel.
  • Doe het deeg in de bakvorm en bak in het midden van de oven voor 1 uur of tot een tandenstoker droog uit de cake komt.
  • Laat de cake op een rek volledig afkoelen!
  • Maak je de topping voor deze cake (een aanrader), meng dan de bloemsuiker met het sap van de andere citroen en drizzle over de cake.

Notities

*Of gewone tarwebloem + 2 theelepels bakpoeder **Dit is de buitenste gele huid van de citroen. Je kan dit met de kleinste stand van een rasp gemakkelijk fijnraspen. Heb je dat niet kan je ook altijd met een mes heel fijne stukjes pel van de citroen snijden en dan erg fijnsnijden (of door de keukenmachine halen).

Smakelijk!

Op zoek naar nog heerlijke dessertjes? Je vindt er ze op de dessert-pagina!

citroencake


6 thoughts on “Citroencake met blauwe bessen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *