Witte chocolade brownies

Oh ja, this. is. real. Dacht je dat je brownies lekker vond? Wel, ik zal je eens iets vertellen. Witte chocolade neemt het brownie game to a whole other level! Ben je zo’n witte chocolade fan als ik (guilty pleasure)? Dan moet je deze brownies maken. Jep, ik verplicht je bij deze. Nu je dit gelezen hebt kan je gewoonweg niet meer terug. Maar even serieus: maak ze! ;)

Brownies zijn heerlijk, brownies zijn top, maar brownies zijn ook: tja, hoe zeg je dat. Een beetje ouderwets? Hoog tijd dus om de klassieker eens om te gooien. Ik kreeg van Jaques de opdracht om een wat minder “standaard” receptje met chocolade te bedenken. Ik had de termen “Blondies” (ik hou van die term trouwens) al eens voorbij horen komen, maar had ze nog niet zelf gemaakt. Toen zag ik dat in blondies helemaal geen chocolade zag, moest ik toch wel even slikken. Dat kan ik beter, dacht ik bij mezelf en bedacht dit (al zeg ik het zelf) overheerlijke “blondies” aka witte chocolade brownies recept. Daarvoor gebruikte ik de witte chocolade callets (chocolade druppels).

Ik gebruikte al vaker de pure variant, maar toen ik deze bij Colruyt zag moest ik ze gewoon in mijn karretje leggen (voorlopig zijn deze dus alleen bij Colruyt te vinden – de pure variant in alle supermarkten!). Ik vind het gewoon zo gemakkelijk om met die kleine “dropjes” te werken. Je kan perfect afmeten hoeveel je nodig hebt en ze smelten heel gelijkmatig. Plus, je moet geen snijplank en mes extra vuilmaken zoals bij standaard chocolade die je nog moet hakken.

Hou je van lichte desserts die gemakkelijk verteren waarmee je nadien een goede 10km kan rennen? Dan sla je dit receptje best over. Deze brownies zijn niet luchtig, niet licht, maar net heel erg fudgy, creamy, zacht en de-ca-dent. I love it! Een klein stukje gaat dus al heel ver (ik experimenteerde met meerdere stukken, maar ik zeg je: die zetel kwam ik niet meer uit). Ideaal dus om voor een feestje klaar te maken & je gasten te verrassen.

Witte chocolade brownies

No ratings yet
Porties 12 rijkelijke brownies

Ingrediënten
  

 • 200 g witte chocolade*
 • 150 g boter
 • 150 g suiker
 • 2 eieren
 • 120 g tarwebloem

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180°C.
 • Doe de chocolade callets samen met de boter in een warmtebestendige kom en laat smelten in de microgolf met intervallen van 30 seconden (roer elke keer goed door zodat de chocolade niet aanbrand) tot de chocolade helemaal gesmolten is.
 • Doe de suiker in een kom en meng er de twee eieren onder. Roer goed door tot een egaal mengsel.
 • Voeg het chocolademengsel toe en roer goed door.
 • Voeg de bloem toe en schep ze eronder tot net gemengd (niet verder!).
 • Bekleed de onderkant van je brownie-bakvorm (of andere bakvorm die je hebt) met een bakpapiertje en smeer de zijkanten in met wat boter (zodat de brownies gemakkelijker loskomen na het bakken).
 • Verdeel het mengsel over de bakvorm en zet in het onderste gedeelte van de oven.
 • Bak voor 30 minuten goudbruin.
 • Laat de brownies volledig afkoelen (ze zijn echt suuuper heavy (wel lekker, maar heavy) als ze nog warm zijn).
 • Decoreer ze eventueel met wat bloemsuiker of nog wat gesmolten chocolade. Bewaar in de koelkast.

Notities

*ik nam de callets, je kan ook fijngehakte witte chocolade gebruiken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.